Lohikeitto

Lohikeitto

350 g, Gluteeniton, Kalaliemi, Kananmunaton, Laktoositon

Uuden pakkauslinjaston myötä tuttu lohikeitto on nyt uudessa purkissa. Samalla soppaan pistettiin entistä enemmän norjalaista lohta. Koko komeus kruunattiin vielä itsekeitetyllä kalaliemellä. Muuten resepti on vanha tuttu. Osta kaupasta tai kokkaa kotona.

Näin me tehdään lohikeitto

Meidän mielestä hyvä keitto syntyy hyvistä raaka-aineista. Siksi lohikeittoon valitaan siihen parhaiten sopivat suomalaiset perunat. Lohi tulee meille Norjasta, ja siitä me käytetään vain ne mehevimmät palat.

Perunat on kuutioitu, lohet pistetty fileiksi ja kuutioitu nekin. Sen jälkeen freesataan sipulit Valio® voissa. Lisätään kalaliemi ja perunakuutiot ja keitetään kypsiksi.

Sen jälkeen lisätään keittoon reilusti lohta ja keitetään vielä vähän lisää. Lopuksi laitetaan sekaan kunnon loraus Valio® kermaa ja mausteeksi tuoretta tilliä.

Ainekset:

  • Ainekset

    Peruna, lohi 20 % (Norja), Valio® kerma (Suomi), vesi, kalaliemi (vesi, kirjolohi ruotoineen, sipuli, porkkana, fenkoli, laakerinlehti, suola), sipuli, Valio® voi (Suomi), jodioitu suola, tilli. Tuote saattaa sisältää ruotoja.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 569 kJ / 136 kcal
    Rasvaa  9,5 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,5 g
    Hiilihydraattia 6,4 g
    - josta sokereita 0,6 g

    Ravintokuitua 0,8 g
    Proteiinia 5,9 g
    Suolaa 0,9 g

    Laktoosia <0,01 g

     

Lohikeitto – resepti keravalaisittain

Lohikeitto maistuu meille suomalaisille sekä torikahvilassa että valkoisten pöytäliinojen ääressä. Meidän versio lohikeitosta syntyy itse keitetystä kalaliemestä, suomalaisista perunoista, norjalaisen lohen parhaista paloista ja Valio® Kermasta. Mitään salaisia ainesosia siinä ei ole. Ajateltiin laittaa meidän lohikeiton resepti tähän tyrkylle, että voit halutessasi kokeilla itse. Kotioloissa sen keittämiseen menee kätevältä kokilta noin tunti. Että sen verran säästät, jos ostat välillä sopat valmiina kaupasta.

Ainekset (4 syöjälle):

400 g lohifilettä
1 keskikokoinen sipuli
1 rkl voita
800 g perunoita
1,5 dl ruodoista keitettyä kalalientä
2 dl vettä
2,5 dl kermaa
1–2 rkl hienonnettua tilliä

Ohje:

  1. Poista lohen nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi.
  2. Kuori ja kuutioi perunat.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Kuullota perunoita ja sipulia voissa viitisen minuuttia.
  5. Lisää vesi ja kalaliemi. Mausta suolalla ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat on melkein kypsiä.
  6. Lisää kerma ja lohi. Kypsennä vielä hetki.
  7. Lisää hienonnettu tilli lohikeittoon vasta ennen tarjoilua.

Asiakkaan suusta:

Lohikeitto

” Teidän lohikeitto on ihan törkeen hyvää!! Kiitos. 😀👍
Huomaa, että teette ruokaa suurella sydämellä ❤”

– Liisa, Järvenpää

Oletko jo maistanut näitä?