Lohikeitto

Lohikeitto

400 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon

Perinteinen lohikeitto valmistetaan Valio® kermasta ja norjalaisen lohen maukkaista paloista. Ei ole sattumaa, että lohi ja peruna ovat keitossa isoina paloina. Osta valmiina kaupasta tai katso meidän lohikeitto-ohje alta ja kokkaa itse!

Näin me tehdään lohikeitto

Meidän mielestä hyvä keitto syntyy hyvistä raaka-aineista. Siksi lohikeittoon valitaan siihen parhaiten sopivat suomalaiset perunat. Lohi tulee meille Norjasta, ja siitä me käytetään vain ne mehevimmät palat.

Ensin me kuutioidaan perunat. Sitten pistetään lohet fileiksi ja kuutioidaan nekin. Sen jälkeen freesataan sipulit Valio® voissa. Lisätään kalaliemi ja perunakuutiot ja keitetään kypsiksi.

Sen jälkeen lisätään keittoon reilusti lohta ja keitetään vielä vähän lisää. Lopuksi laitetaan sekaan kunnon loraus Valio® kermaa ja mausteeksi tuoretta tilliä.

Ainekset:

  • Ainekset

    Peruna, lohi 19 % (Norja), Valio® kerma (Suomi), vesi, kalaliemi (vesi, kirjolohi ruotoineen, sipuli, porkkana, fenkoli, laakerinlehti, suola), sipuli, jodioitu suola, Valio® voi (Suomi), tilli. Tuote saattaa sisältää ruotoja.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 589 kJ / 141 kcal
    Rasvaa  9,8 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,6 g
    Hiilihydraattia 6,7 g
    - josta sokereita 0,7 g

    Ravintokuitua 0,8 g
    Proteiinia 6,1 g
    Suolaa 1,0 g

    Laktoosia <0,01 g

     

Lohikeitto – resepti keravalaisittain

Lohikeitto maistuu meille suomalaisille sekä torikahvilassa että valkoisten pöytäliinojen ääressä. Meidän versio lohikeitosta syntyy suomalaisista perunoista, norjalaisen lohen parhaista paloista ja Valio® Kermasta. Mitään salaisia ainesosia siinä ei ole. Ajateltiin laittaa meidän lohikeiton resepti tähän tyrkylle, että voit halutessasi kokeilla itse. Kotioloissa sen keittämiseen menee kätevältä kokilta noin tunti. Että sen verran säästät, jos ostat välillä sopat valmiina kaupasta.

lohikeitto

Ainekset (4 syöjälle):

400 g lohifilettä
1 keskikokoinen sipuli
1 rkl voita
800 g perunoita
1,5 dl ruodoista keitettyä kalalientä
2 dl vettä
2,5 dl kermaa
1–2 rkl hienonnettua tilliä

Ohje:

  1. Poista lohen nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi.
  2. Kuori ja kuutioi perunat.
  3. Kuori ja hienonna sipuli.
  4. Kuullota perunoita ja sipulia voissa viitisen minuuttia.
  5. Lisää vesi ja kalaliemi. Mausta suolalla ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat on melkein kypsiä.
  6. Lisää kerma ja lohi. Kypsennä vielä hetki.
  7. Lisää hienonnettu tilli lohikeittoon vasta ennen tarjoilua.

Oletko jo maistanut näitä?