Kesätyöntekijät arvostavat Kokkikartanon hyvää ilmapiiriä ja herkullisia ruokia
9.8.2024
Kokkikartanolla kesätöissä tutuksi tulee ruokatehtaan prosessien lisäksi myös laaja tuotevalikoima.
Lähettämön kesätyöntekijä Otto Koskikallio pääsi työssään tutustumaan ruokatehtaan logistiikkaratkaisuihin sopivasti ennen konetekniikan diplomi-insinöörin opintojen aloittamista.
Kokkikartano on työllistänyt tänä kesänä Keravalla ja Pietarsaaressa yhteensä 80 kesätyöntekijää, mikä on jälleen ennätysmäärä. Kirjavaan joukkoon lukeutuu niin elintarvikealan opiskelijoita, lukiolaisia kuin alan vaihtajia. Joillekin heistä Kokkikartano on ihka ensimmäinen työpaikka. Kehuja saavat erityisesti mukavat työkaverit ja hyvät ruoat, joita saa henkilöstömyymälästä ostaa kotiinkin huokeaan hintaan.
Pienen ruokatehtaan tavaraliikenteen vilkkaus yllätti
Keravalainen Otto Koskikallio, 19, on työskennellyt kesän Kokkikartanon lähettämössä tuotantotyöntekijänä. Kesätyöpaikkaa etsiessä hakupäätökseen vaikuttivat yrityksen läheinen sijainti ja tutut tuotteet.
– Etenkin Lohikiusausta on mennyt meillä kotona ja se on edelleen suosikkini Kokkikartanolta, Otto kertoo.
Pauliina Jurvanen opiskelee elintarviketieteitä Helsingin yliopistossa ja on työskennellyt kesän Kokkikartanolla kiusauskeittiössä. Feta-kasviskiusauksesta onkin tullut Pauliinan suosikkituote. Työt jatkuvat kesän jälkeen osa-aikaisena opiskelun ohella.
Työ ruokatehtaan lähettämössä on valmiiden tuotteiden keräilyä laatikoihin sekä laatikoiden lastaamista lavoille kuljetusta varten. Nopeimmillaan tänään valmistetut ruoat lähtevät kauppoihin saman päivän aikana.
– Olen ollut noin puolet ajasta lavottamassa ja puolet keräilemässä. Työtehtävät oli helppo oppia. Ne upposivat muistiin jo ensimmäisellä viikolla. Eniten pidän lavottamisesta. Siinä aika menee nopeasti, Otto kertoo.
Kyseessä on Oton ensimmäinen ”oikea” kesätyö, joten uutta oppia on tullut paljon niin logistiikasta kuin työelämästä ylipäätään. Lähettämössä työskennellään kolmessa vuorossa kahdeksan tuntia päivässä. Aamuvuoro on kello 7–15, iltavuoro kello 15–23 ja yövuoro kello 23–7. Valvominen on Oton mukaan onnistunut hyvin, sillä tekemistä on koko ajan. Työkaverit neuvoivat nukkumaan päiväunet ennen töitä ja juomaan kahvia. Ne osoittautuivat toimiviksi apukeinoiksi.
Juha Silvennoinen opiskelee valtiotieteitä Turun yliopistossa, mutta halusi asua kesän kotikonnuillaan Keravalla lähellä lapsuudenkavereitaan. Perustyötehtävien lisäksi kesätyö pakkaamossa tarjosi ainutlaatuisen mahdollisuuden käyttää englantia työkielenä.
Ruokatehtaassa työskentelyn etuja ovat maittavat ateriat niin henkilöstöruokalassa kuin henkilöstömyymälästä kotiin ostettuna.
– Eniten pidän aamuvuorosta, kun saa syödä aamiaisen ja lounaan työpaikalla, ja kun jää töiden jälkeen aikaa tehdä vielä kotonakin kaikkea, Otto kertoo.
Yllättävintä hänen mielestään on ollut tavaraliikenteen määrä.
– Tavaraa kulkee täälläkin todella paljon. Rekkoja tulee ja menee koko ajan. En aavistanut, että se olisi näin vilkasta.
Mitja Komille Kokkikartano on ensimmäinen kesätyöpaikka. Hyvä ilmapiiri ja mukavat työkaverit ovat saaneet viihtymään. Työt jatkuvat kesän jälkeen lukion ohella, jossa ensimmäinen erä ylioppilaskirjoituksia koittaa jo tänä syksynä.
Syksyllä Ottoa odottavat uudet haasteet, kun hän aloittaa konetekniikan diplomi-insinöörin opinnot Lappeenrannan yliopistossa. Kesätyön päätyttyä edessä on muutto ja orientoituminen opiskelun pariin.
Kokkikartanolla Otto onkin päässyt hieman tarkastelemaan erilaisia ruokatehtaan teknisiä ratkaisuja muun muassa hisseissä ja kuljettimissa, mitä myös konetekniikan insinöörinä voisi päästä suunnittelemaan. Hän uskoo, että tästä on hyötyä tulevissa opinnoissa.
Ylipäätään Kokkikartanosta on jäänyt kokemus mukavana ensimmäisenä kesätyöpaikkana.
– Mukavaa on ollut ja kaikki on mennyt hyvin. Työkaverit ovat kivoja ja kaikkien kanssa on ollut helppo tulla toimeen, Otto toteaa.
Nina Mättö vaihtoi perhepäivähoitajasta tuotantotyöntekijäksi Kokkikartanon keittiöön. Kesän aikana hän on muun muassa annostellut Nakkiperunamuusia ja Lihakaalilaatikkoa rasioihin sekä pakannut puolivalmisteita.
Kokkikartano lanseeraa joukon herkullisia perunatuotteita kesäisiin ruokailuhetkiin! Kurkkaa kaikki huhtikuun 2025 uutuudet täältä
8.4.2025
Lue lisää
Alkuvuoden 2025 uutuuksiin kuuluu mm. vegaanisia annoksia, burgeria ja kalapastaa
13.1.2025
Lue lisää
Kokkikartano koristeli 20-metrisen joulukuusen Keravan Ollilanlammella
12.12.2024
Lue lisää
100 % Kokkikartanon paistinrasvasta päätyy uusiokäyttöön
2.10.2024
Lue lisää
Osa Kokkikartanon alumiinivuoista vaihtaa muotoa hetkellisesti
13.9.2024
Lue lisää
Syksyn uutuudet tuovat reiluja ruoka-annoksia, pureskeltavan kokoista punajuurta ja perinteistä poikkeavaa puuroa
30.8.2024
Lue lisää
Äänestä Kokkikartanon paneroitua kalaleikettä parhaaksi MSC-tuotteeksi!
1.8.2024
Lue lisää
Onnea Kerava 100 vuotta! Tervetuloa yhteisen ruokapöydän äärelle Keravan päivään 16.6.
11.6.2024
Lue lisää
Annosaterioita, salaattia ja aivan uudet majoneesikastikkeet – Tutustu Kokkikartanon kevään uutuuksiin täältä!
22.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanolla työskentelevät Kirsi ja Robin eivät koe kuuloaistin puuttumisen haittaavan työntekoa
11.4.2024
Lue lisää
Kuluttajat valitsivat Kokkikartanon vastuullisimmaksi valmisruokabrändiksi
2.4.2024
Lue lisää
Kokkikartanon uusi lähettämö on valmistunut – Automatisoitu varasto- ja keräilyjärjestelmä tuo ruokatehtaan logistiikan nykyaikaan
13.3.2024
Lue lisää
Takaisinveto: Tomaatti-vuohenjuustopastassa 300 g ja Tulisessa chorizopastassa 300 g allergeeniriski
9.2.2024
Lue lisää
Vuoden ensimmäiset uutuudet Kokkikartanolta tarjoavat maukasta ja simppeliä ruokaa arjen moniin hetkiin
16.1.2024
Lue lisää
Riisipuurosta juustokakku ja muut kekseliäät reseptit joulun ruokahävikkiä vastaan
21.12.2023
Lue lisää
Kiusaamisvapaa kiusaus tuotti huikean 14 000 euron lahjoituspotin lasten ja nuorten hyväksi
28.11.2023
Lue lisää
Kymmenen lihapullaa ja kilo perunamuusia – Palvelutiskiltä Kokkikartanon herkkuja voi ostaa juuri sen määrän kuin tarvitsee
18.9.2023
Lue lisää
Kokkikartanon uudet annosateriat maistuvat kylmänä ja kuumana! Tutustu syksyn uutuuksiin tästä
25.8.2023
Lue lisää
Kokkikartanolaisten koristelemat jättipiparit keravalaisten ihailtavaksi
3.12.2021
Lue lisää
Kokkikartanon kalaleike ja muusi -annokselle kestävän kalastuksen tunnusmerkki
12.11.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Lämmin vastaanotto ja kattava perehdytys karkottivat alkujännityksen nopeasti
26.7.2021
Lue lisää
Meillä kesätöissä: Merkittävää työtä mukavassa yhteisössä
8.7.2021
Lue lisää
Pieni keravalainen jouluntoivotus
16.12.2020
Lue lisää
Maistatukset maaliskuussa 2020
11.3.2020
Lue lisää