Feta-kasviskiusaus
Aitous on puoli ruokaa. Siksi meidän Feta-kasviskiusauksen juusto tulee Kreikasta. Siihen kun lisätään vakallinen suomalaista perunaa Pohjanmaalta, ovat maut kevyesti sanottuna kohdillaan. Lisäksi vuokaan tulee tietenkin runsaasti tuoreita kasviksia. Reilulla kädellä kermaa ja kuumaan uuniin.
Ainekset:
Peruna, suomalainen kerma, sipuli, kasvikset 15 % (Eu) (porkkana, palsternakka), fetajuusto 9 % (lampaanmaito (Kreikka), vuohenmaito (Kreikka), suola), suomalainen voi, jodioitu suola, valkosipuli, perunahiutale, mustapippuri, oregano.
Lämmitys uunissa 175 °C 40-50 min.
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
| Energiaa | 664 kJ / 160 kcal |
| Rasvaa | 10.5 g |
| – josta tyydyttyneitä rasvahappoja | 6.5 g |
| Hiilihydraattia | 10.7 g |
| – josta sokereita | 2.5 g |
| Ravintokuitua | 2 g |
| Proteiinia | 3.2 g |
| Suolaa | 0.9 g |
| Laktoosia | <0.01 g |
Joko ehdit kokeilla?
Kerro meille somessa @kokkikartano.