7 toukokuun, 2019

Utelias mieli toi Klaus Holman hommiin Kokkikartanolle

Kuka: Huolto- ja kunnossapitopäällikkö Klaus Holma
Lempiruoka: Kokkikartanon lohikiusaus
Motto: ”Tehdään hommia niin kuin itselle tehtäisiin.”

Alunperin Klaus Holman piti lähteä armeijan jälkeen rauhanturvaajaksi Kosovoon, mutta viime hetkellä kohtalo puuttui peliin ja suunnaksi valikoitui Nikkilän vanha sairaala, jonka tiloissa Kokkikartano aloitteli toimintansa. Elettiin vuotta 2000, ja yrityksessä oli tarve apukäsille.

– Teimme Nikkilän tuotantotiloissa hommia veljeni Kimmon kanssa laidasta laitaan; massojen sekoituksesta lähetyslistojen tulostamiseen ja rahtikirjojen tekemiseen. Vastuuta sai ottaa ja tekemistä sai kehittää. Tuotannon suunnittelun ensimmäiset laskentakaavatkin syntyivät ajatuksesta, että miten kiireen keskellä saa säästettyä aikaa, Klaus kertoo nykyisessä työhuoneessaan Keravalla.

Kun toimitilat Nikkilässä kävivät ahtaaksi vuonna 2005, yritys pakkasi kattilansa ja muutti uusiin toimitiloihin Keravalle. Viidessä vuodessa oli perustettu yritys ja kehitetty hyvät reseptit. Keravan uusi tehdas avasi mahdollisuuden tuotannon lisäämiselle, ja vuonna 2006 Snellman osti Kokkikartanon. Vuosien mukana oli kertynyt arvokasta tietoa Kokkikartanon prosesseista ja Klaus jäi taloon. Hänen uudeksi vastuualueekseen tuli kiinteistön tekniikka.
– Olen saanut mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä yrityksen mukana. Yhdessä tekemisen henki on ollut aina hyvä, Klaus summaa.

Intohimona energiatehokkuus

Vuonna 2009  toimenkuvaan kuuluivat jo työnjohto, tuotannon suunnittelu, raaka-aineet, koneet, laitteet ja tekniikka. Vuonna 2010 Klaus keskittyi kunnossapitoon ja tehdaspalveluun. Klaus on ollut niin monessa mukana, että kaikki tuntevat hänet talossa. Kun hän menee lounaalle työpaikkaruokalaan, työkaverit moikkaavat. Niin Kokkikartanolla tehdään. Yhteishenki on hyvä, sen näkee kaikesta.
– Kun työntekijöillä on hyvät lähtökohdat onnistua omassa työssään, niin silloin työkin on mielekästä, Klaus muotoilee.

Haastattelupäivänä työt ovat alkaneet kahdeksalta aamulla. Puoleen päivään mennessä Klaus on soittanut puheluita ja ollut palaverissa Keravan Energian kanssa.
– Keskustelimme Keravan Energian kanssa höyrytekniikasta ja höyrystä, jota Kokkikartano käyttää tuotteiden valmistamisen vaiheissa.

Tekevät kädet ja luontainen intohimo kehittää prosesseja ei ole lähes 20 vuodessa kadonnut mihinkään. Toimivan ja energiatehokkaan tuotantoprosessin varmistaminen on Klausin työn osuus valmisruoan valmistuksessa.
– Me sitoudutaan tekemään parhaamme täällä joka päivä, jokaisen tuotteen kohdalla, ottaen tuoteturvallisuuden sekä ympäristöön ja energiatehokkuuteen vaikuttavat asiat huomioon. Näin me annetaan ihmisille mahdollisuus parempaan valmisruokaan, Klaus summaa.

Kesän aikana Keravalle on tarkoitus saada uutta tekniikkaa muovijätteen käsittelyyn, joka vähentää tyhjennyskertojen määrää.
–  Odotan sitä mielenkiinnolla, Klaus sanoo innostuneena.

Samanlaiset postaukset