
Täyteläinen tomaatti-jauhelihakeitto
Ruokaisa makuvaihtoehto mausteisen ruoan ystäville. Täyteläinen tomaatti-jauhelihakeitto on valmistettu suomalaisesta naudan jauhelihasta. Tomaatti-jauhelihakeitto saa väriä tomaattimurskasta ja -soseesta. Tästä keitosta on myös tortilla-täytteeksi, pizzan tomaattikastikkeeksi tai riisin kaverina vaikka chili con carneksi.
Ainekset:
-
Ainekset
Tomaattimurska 32 % (Espanja), vesi, Snellmanin naudanliha 17 % (Suomi), maissi, mustapapu (mustapapu, vesi, suola), sipuli, tomaattisose 6 % (Portugali), oliiviöljy, jodioitu suola, chili, valkosipuli, mausteet (mustapippuri, paahdettu chili, kaneli, savustettu paprika, juustokumina), persilja, maissitärkkelys, sokeri.
-
Ravintosisältö
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa 325 kJ / 78 kcal
Rasvaa 3,8 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,3 g
Hiilihydraattia 6,2 g
- josta sokereita 0,6 g
Ravintokuitua 1,3 g
Proteiinia 4,5 g
Suolaa 0,9 g
Laktoosia 0,0 g
Tomaatti-jauhelihakeitto – ohje keravalaisittain
Mausteisempi jauhelihakeitto syntyy suomalaisesta naudan jauhelihasta. Väriä se saa tomaattimurskasta ja -soseesta. Mustapapu ja maissi puolestaan tuovat keittoon täyteläisyyttä. Chili ja paahdettu paprika viimeistelevät makunautinnon. Tästä keitosta on myös tortilla-täytteeksi, pizzan tomaattikastikkeeksi tai riisin kaverina vaikka chili con carneksi! Reseptimme löydät alta.

Ainekset (4 syöjälle):
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 keskikokoista sipulia
- 1-2 kpl valkosipulinkynsiä
- n. 1/2 tuore chili
- 300g Snellmanin jauhelihaa
- 100g tomaattisosetta
- 4 dl vettä
- 2 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- n. 1/2 tl juustokuminaa
- n. 1/2 tl savustettua paprikajauhetta
- n. 1/2 tl chilijauhetta
- n. 1/2 tl kanelia
- n. 1/2 tl mustapippurijauhetta
- 1/2 rkl maissitärkkelystä
- 500g tomaattimurskaa
- 150g pakastemaissia
- 150g säilyke mustapapuja
- tuoretta persiljaa
Ohje:
- Freesaa hienonnetut sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä padassa n. 10 min.
- Lisää jauheliha pataan ja ruskista.
- Lisää tomaattisose, vesi, mausteet, maissitärkkelys ja tomaattimurska. Sekoita hyvin ja keitä n. 15 min.
- Lisää maissit ja pavut, kiehauta.
- Lisää hienonnettu persilja valmiin keiton päälle.