Täyteläinen tomaatti-jauhelihakeitto

Täyteläinen tomaatti-jauhelihakeitto

300 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon, Maidoton

Ruokaisa makuvaihtoehto mausteisen ruoan ystäville. Täyteläinen tomaatti-jauhelihakeitto on valmistettu suomalaisesta naudan jauhelihasta. Tomaatti-jauhelihakeitto saa väriä tomaattimurskasta ja -soseesta. Tästä keitosta on myös tortilla-täytteeksi, pizzan tomaattikastikkeeksi tai riisin kaverina vaikka chili con carneksi.

Ainekset:

  • Ainekset

    Tomaattimurska 32 % (Espanja), vesi, Snellmanin naudanliha 17 % (Suomi), maissi, mustapapu (mustapapu, vesi, suola), sipuli, tomaattisose 6 % (Portugali), oliiviöljy, jodioitu suola, chili, valkosipuli, mausteet (mustapippuri, paahdettu chili, kaneli, savustettu paprika, juustokumina), persilja, maissitärkkelys, sokeri.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 325 kJ / 78 kcal
    Rasvaa 3,8 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,3 g
    Hiilihydraattia 6,2 g
    - josta sokereita 0,6 g
    Ravintokuitua 1,3 g
    Proteiinia 4,5 g
    Suolaa 0,9 g
    Laktoosia 0,0 g

Tomaatti-jauhelihakeitto – ohje keravalaisittain

Mausteisempi jauhelihakeitto syntyy suomalaisesta naudan jauhelihasta. Väriä se saa tomaattimurskasta ja -soseesta. Mustapapu ja maissi puolestaan tuovat keittoon täyteläisyyttä. Chili ja paahdettu paprika viimeistelevät makunautinnon. Tästä keitosta on myös tortilla-täytteeksi, pizzan tomaattikastikkeeksi tai riisin kaverina vaikka chili con carneksi! Reseptimme löydät alta.

Ainekset (4 syöjälle):

1 rkl oliiviöljyä
2 keskikokoista sipulia
1-2 kpl valkosipulinkynsiä
n. 1/2 tuore chili
300g Snellmanin jauhelihaa
100g tomaattisosetta
4 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl sokeria
n. 1/2 tl juustokuminaa
n. 1/2 tl savustettua paprikajauhetta
n. 1/2 tl chilijauhetta
n. 1/2 tl kanelia
n. 1/2 tl mustapippurijauhetta
1/2 rkl maissitärkkelystä
500g tomaattimurskaa
150g pakastemaissia
150g säilyke mustapapuja
tuoretta persiljaa

Ohje:

  1. Freesaa hienonnetut sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä padassa n. 10 min.
  2. Lisää jauheliha pataan ja ruskista.
  3. Lisää tomaattisose, vesi, mausteet, maissitärkkelys ja tomaattimurska. Sekoita hyvin ja keitä n. 15 min.
  4. Lisää maissit ja pavut, kiehauta.
  5. Lisää hienonnettu persilja valmiin keiton päälle.

Oletko jo maistanut näitä?