Täyteläinen pinaattikeitto

Täyteläinen pinaattikeitto

300 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Kasvisruoka, Laktoositon

Keittoperheen kestosuosikki, jossa on luonnollisesti paljon pinaattia ja Valio® kermaa. Kokeile pinaattikeittoa myös kalan kastikkeena.

Laitettiin muuten meidän koko pinaattikeitto-ohje tuonne alle, että voi joko ostaa valmiina tai valmistaa itse.

Näin me tehdään täyteläinen pinaattikeitto

Keittoon tarvitaan pinaatin lisäksi voita, maitoa ja kermaa. Ne tulee meille tietysti Valiolta.

Ensin me sekoitetaan vettä ja mausteita kattilassa. Sitten lisätään Valio® voi ja maito sekä pinaatti. Keitetään hissukseen ja ajan kanssa. Sen jälkeen lisätään vielä reipas loraus Valio® kermaa ja kuumennetaan.

Ainekset:

  • Ainekset

    Valio® maito (Suomi), vesi, Valio® kerma (Suomi), pinaatti 12 % (EU), maissitärkkelys, Valio® voi (Suomi), jodioitu suola, sokeri.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 396 kJ / 95 kcal
    Rasvaa 7,1 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,2 g
    Hiilihydraattia 5,5 g
    - josta sokereita 0,7 g
    Ravintokuitua 0,3 g
    Proteiinia 1,9 g
    Suolaa 0,7 g
    Laktoosia <0,01 g

Pinaattikeitto-ohje keravalaisittain

Hyvän pinaattikeiton tunnistaa siitä, ettei se ole lirua. Sen takia meidän keittoon laitetaan reilusti kermaa. Tuossa alla on resepti, josta näkee, miten me täällä Keravalla pinaattikeitto tehdään. Sitä voi tehdä itse kotonakin, mutta helpommalla pääsee, kun hakee valmiina kaupasta. Pinaattikeitto on just tuota samaa kuin ohjeessa, mutta säästät aikaa ja vaivaa.

Pinaattikeitto kananmunan kanssa

Ainekset (4 syöjälle):

2 rkl Valio® voita
200 g pakastepinaattia
1 l Valio® maitoa
2 dl Valio® kermaa
2–3 rkl maissitärkkelystä
1 tl suolaa

Ohje:

  1. Laita kattilaan voi, pinaatti ja maito. Kuumenna niin kauan, että pinaatti on sulanut.
  2. Lisää kerma ja kuumenna.
  3. Suurusta keitto sopivan paksuiseksi maissitärkkelyksellä, joka on sekoitettu pieneen määrään vettä.
  4. Mausta suolalla.
  5. Tarjoa keitto keitetyn kananmunan kanssa.

Oletko jo maistanut näitä?