
Riisipuuro
300 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Kasvisruoka, Laktoositon
Kermaisen täyteläinen riisipuuro sopii mainiosti aamupalalle, välipalalle tai vaikka jälkiruoaksi hillon kanssa.
Ainekset:
-
Ainekset
Valio® maito (Suomi), vesi, riisi 15 % (Espanja), Valio® kerma (Suomi), Valio® voi (Suomi), jodioitu suola.
-
Ravintosisältö
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa 515 kJ / 123 kcal
Rasvaa 5,5 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 3,1 g
Hiilihydraattia 15,0 g
- josta sokereita 0,3 g
Ravintokuitua 0,0 g
Proteiinia 3,1 g
Suolaa 0,7 g
Laktoosia <0,01 g
Riisipuuro – ohje keravalaisittain
Riisi, maito, kerma ja voi – niistä syntyy meidän riisipuuro. Meillä riisipuuroa on keitetty pitkään ja hartaasti, jotta siitä on saatu juuri sopiva, kermainen ja suussa sulava. Keitä herkkupuuro itse tai osta valmiina.

Ainekset (4 syöjälle):
- 3 dl vettä
- 1 rkl voita
- 2 dl puuroriisiä
- 8 dl maitoa
- 1 dl kuohukermaa
- n. 1tl suolaa
Ohje:
- Kiehauta vesi ja voi kattilassa.
- Lisää riisit ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt.
- Lisää maito ja kerma, sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes puuro on tarpeeksi paksua.
- Lisää lopuksi suola ja sekoita.