Riisipuuro

Riisipuuro

300 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Kasvisruoka, Laktoositon

Kermaisen täyteläinen riisipuuro sopii mainiosti aamupalalle, välipalalle tai vaikka jälkiruoaksi hillon kanssa.

Ainekset:

  • Ainekset

    Valio® maito (Suomi), vesi, riisi 15 % (Espanja), Valio® kerma (Suomi), Valio® voi (Suomi), jodioitu suola.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 515 kJ / 123 kcal
    Rasvaa 5,5 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 3,1 g
    Hiilihydraattia 15,0 g
    - josta sokereita 0,3 g
    Ravintokuitua 0,0 g
    Proteiinia 3,1 g
    Suolaa 0,7 g
    Laktoosia <0,01 g

Riisipuuro – ohje keravalaisittain

Riisi, maito, kerma ja voi – niistä syntyy meidän riisipuuro. Meillä riisipuuroa on keitetty pitkään ja hartaasti, jotta siitä on saatu juuri sopiva, kermainen ja suussa sulava. Keitä herkkupuuro itse tai osta valmiina.

Ainekset (4 syöjälle):

3 dl vettä
1 rkl voita
2 dl puuroriisiä
8 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
n. 1tl suolaa

Ohje:

  1. Kiehauta vesi ja voi kattilassa.
  2. Lisää riisit ja anna kiehua kunnes vesi on imeytynyt.
  3. Lisää maito ja kerma, sekoita. Anna hautua miedolla lämmöllä välillä sekoittaen, kunnes puuro on tarpeeksi paksua.
  4. Lisää lopuksi suola ja sekoita.

Oletko jo maistanut näitä?