
Possupekonipata muusilla
Snellmanin possun ulkofilettä, Snellmanin kunnon pekonia, tuoreita herkkusieniä ja oikeaa perunamuusia.
Tuhtia ja täyteläistä takuuvarmaa nälän karkottajaa.
Uutuus kaupoissa 1.2.2021 alkaen!
Ainekset:
-
Ainekset
Porsaanliha-herkkusienpata 140 g: Snellmanin porsaanliha 31 % (Suomi), Valio® maito (Suomi), Valio® kerma (Suomi), herkkusieni, Snellmanin Kunnon pekoni 6 % (porsaanliha (Suomi), suola, sokeri, silava, säilöntäaine (E250)), sipuli, rypsiöljy, maissitärkkelys, Valio® voi (Suomi), jodioitu suola, persilja, karamellisoitu sokerisiirappi, valkosipuli, mustapippuri, valkopippuri. Perunamuusi 160 g: Peruna, Valio® kerma (Suomi), vesi, jodioitu suola.
-
Ravintosisältö
Ravintosisältö keskimäärin /100 g
Energiaa 664 kJ / 159 kcal
Rasvaa 10,6 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 5,5 g
Hiilihydraattia 9,7 g
- josta sokereita 0,7 g
Ravintokuitua 1,0 g
Proteiinia 5,8 g
Suolaa 0,8 g
Laktoosia <0,01 g
Possupekonipata – ohje keravalaisittain
Tähän pataan laitetaan Snellmanin possun ulkofilettä, Snellmanin kunnon pekonia, tuoreita herkkusieniä ja kuohukermaa. Voit tehdä takuuvarman pataherkun ohjeellamme alla. Tai ostaa valmiina kaupasta.

Ainekset (4 syöjälle):
- 350 g tuoreita herkkusieniä
- 40 g voita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 500 g porsaan ulkofileetä
- 100 g pekonia
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 1 kpl iso sipuli
- 2 tl jodioitua suolaa
- ¼ tl valkopippurijauhetta
- ½ tl mustapippurijauhetta
- 3 dl maitoa
- 3 dl kuohukermaa
- 1,5 rkl maissitärkkelystä
Ohje:
- Freesaa paistinpannulla voissa tuoreita viipaloituja herkkusieniä kunnes neste on haihtunut ja sienet ovat saaneet hiukan väriä.
- Leikkaa porsaanulkofilee ohuiksi viipaleiksi ja pekoni pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
- Laita pataan öljy, pekonit ja possulastut, kypsennä n. 20 min. Lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka kypsennystä n. 5 min.
- Lisää mausteet, maito, kerma, tärkkelys ja sekoita hyvin. Kuumenna ja hauduta 20 min.
- Lisää pataan freesatut herkkusienet, hienonnettua persiljaa ja kuumenna.
Perunamuusi
1 kg jauhoisia perunoita
2 dl kermaa
2-3 dl perunoiden keitinvettä
2 tl jodioitua suolaa
- Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä
- Ota osa keitinvedestä talteen. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
- Kuumenna kerma kattilassa tai mikrossa.
- Lisää perunasoseen joukkoon suola, kerma ja keitinlientä tarvittava määrä. Sekoita tasaiseksi.