Possupekonipata muusilla

Possupekonipata muusilla

300 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon

Snellmanin possun ulkofilettä, Snellmanin kunnon pekonia, tuoreita herkkusieniä ja oikeaa perunamuusia.

Tuhtia ja täyteläistä takuuvarmaa nälän karkottajaa.

Uutuus kaupoissa 1.2.2021 alkaen!

 

Ainekset:

  • Ainekset

    Porsaanliha-herkkusienpata 140 g: Snellmanin porsaanliha 31 % (Suomi), Valio® maito (Suomi), Valio® kerma (Suomi), herkkusieni, Snellmanin Kunnon pekoni 6 % (porsaanliha (Suomi), suola, sokeri, silava, säilöntäaine (E250)), sipuli, rypsiöljy, maissitärkkelys, Valio® voi (Suomi), jodioitu suola, persilja, karamellisoitu sokerisiirappi, valkosipuli, mustapippuri, valkopippuri. Perunamuusi 160 g: Peruna, Valio® kerma (Suomi), vesi, jodioitu suola.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g

    Energiaa 664 kJ / 159 kcal
    Rasvaa 10,6 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 5,5 g
    Hiilihydraattia 9,7 g
    - josta sokereita 0,7 g
    Ravintokuitua 1,0 g
    Proteiinia 5,8 g
    Suolaa 0,8 g
    Laktoosia <0,01 g

Possupekonipata – ohje keravalaisittain

Tähän pataan laitetaan Snellmanin possun ulkofilettä, Snellmanin kunnon pekonia, tuoreita herkkusieniä ja kuohukermaa. Voit tehdä takuuvarman pataherkun ohjeellamme alla. Tai ostaa valmiina kaupasta.

Ainekset (4 syöjälle):

350 g tuoreita herkkusieniä
40 g voita
2 rkl rypsiöljyä
500 g porsaan ulkofileetä
100 g pekonia
1 kpl valkosipulinkynsi
1 kpl iso sipuli
2 tl jodioitua suolaa
¼ tl valkopippurijauhetta
½ tl mustapippurijauhetta
3 dl maitoa
3 dl kuohukermaa
1,5 rkl maissitärkkelystä

Ohje:

  1. Freesaa paistinpannulla voissa tuoreita viipaloituja herkkusieniä kunnes neste on haihtunut ja sienet ovat saaneet hiukan väriä.
  2. Leikkaa porsaanulkofilee ohuiksi viipaleiksi ja pekoni pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli ja valkosipuli.
  3. Laita pataan öljy, pekonit ja possulastut, kypsennä n. 20 min. Lisää sipuli ja valkosipuli ja jatka kypsennystä n. 5 min.
  4. Lisää mausteet, maito, kerma, tärkkelys ja sekoita hyvin. Kuumenna ja hauduta 20 min.
  5. Lisää pataan freesatut herkkusienet, hienonnettua persiljaa ja kuumenna.

Perunamuusi

1 kg jauhoisia perunoita
2 dl kermaa
2-3 dl perunoiden keitinvettä
2 tl jodioitua suolaa

  1. Keitä perunoita suolalla maustetussa vedessä
  2. Ota osa keitinvedestä talteen. Survo perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella.
  3. Kuumenna kerma kattilassa tai mikrossa.
  4. Lisää perunasoseen joukkoon suola, kerma ja keitinlientä tarvittava määrä. Sekoita tasaiseksi.

Oletko jo maistanut näitä?