Pippurihärkäpata riisillä

Pippurihärkäpata riisillä

300 g, Gluteeniton, Itse keitellyt liemet, Kananmunaton, Laktoositon, Lihaliemi

Kotimaista Snellmanin naudan ulkofilettä, smetanaa ja mukavasti pippurinen kastike. Itse keitettyyn lihaliemeen haudutetussa kastikkeessa on hieman jälkipoltetta muttei liikaa. Valmis ateria sisältää riisin, eli muuta et tarvitse kuin haarukan.

Uutuus kaupoissa 1.2.2021 alkaen!

Ainekset:

  • Ainekset

    Häränlihapata 140 g: Lihaliemi (vesi, naudan luut, naudanliha, sipuli, mausteet (mustapippuri, maustepippuri, laakerinlehti), suola), Snellmanin naudanliha 31 % (Suomi), Valio® kerma (Suomi), sipuli, Valio® smetana, muscovadosokeri, maissitärkkelys, rypsiöljy, punaviiniuute, jodioitu suola, karamellisoitu sokerisiirappi, valkosipuli, musta-, viher-, valko- ja maustepippuri. Keitetty riisi 160 g: Vesi, riisi, jodioitu suola.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g

    Energiaa 669 kJ / 160 kcal
    Rasvaa 5,8 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 2,7 g
    Hiilihydraattia 19,7 g
    - josta sokereita 2,1 g
    Ravintokuitua 1,0 g
    Proteiinia 6,8 g
    Suolaa 0,7 g
    Laktoosia <0,01 g

Pippurihärkäpata – ohje keravalaisittain

Hyvän padan tekeminen ei ole vaikeata mutta vie aikaa. Härkäpata tehdään meillä Snellmanin naudan ulkofileestä ja sopivasti pippurinen kastike haudutetaan itse keittämäämme lihaliemeen. Täyteläisyyttä tuo smetana ja kerma. Pippurihärkäpadan reseptimme löydät alta. Nopeasti sitä saa valmiina kaupasta.

 

Ainekset (4 syöjälle):

½ dl rypsiöljyä
500 g naudan ulkofileetä
2 sipulia
2-3 valkosipulinkynttä
2 tl mustapippurirouhetta
1 tl viherpippurirouhetta
¼ tl valkopippurijauhetta
¼ tl maustepippurijauhetta
3 rkl muskovadosokeria
1,5 tl suolaa
500 g aitoa luista keitettyä lihalientä
2,5 rkl maissitärkkelys
1 dl punaviiniä
75 g smetanaa
2 dl kuohukermaa

Ohje:

  1. Leikkaa naudan ulkofilee ohuiksi viipaleiksi, hienonna sipuli ja valkosipuli ja ruskista paistinpannulla rypsiöljyssä 2-3 erässä ja siirrä pataan.
  2. Lisää pataan mausteet, sokeri, lihaliemi ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin, kiehauta ja hauduta 30 min.
  3. Lisää punaviini, smetana, kerma ja kuumenna.

Tarjoile keitetyn riisin kanssa.

Asiakkaan suusta:

Pippurihärkäpata riisillä

”Hei. Ostin eilen teidän uutuus valmisruuan pippurihärkäpata riisillä ja nyt on aivan pakko kirjoittaa iso kiitos!!! Aivan mahtavaa kerrankin löytää valmisruoka mihin ei ole tungettu yhtään kasviksia sitä pilaamaan. Näitä lisää! Kiitos 😁

-Kerttu

Oletko jo maistanut näitä?