Pekonipasta

Pekonipasta

650 g, Laktoositon

Tässä herkussa yhdistyy Rummo® pennepasta ja Snellmanin Kunnon pekoni. Pisteenä pastan päällä Grana Padano juustoa ja hyppysellinen persiljaa.

Pekonipasta - näin me se tehdään

Pekonipastasta tuli melkein heti ilmestyessään meidän uusi hittituote. Sitä on helppo tehdä myös itse kotona. Tärkeintä tässä, kuten ruuanlaitossa yleensäkin, on hyvät raaka-aineet. Meidän tapauksessamme pekoni on aina kotimaista Snellmanin Kunnon pekonia ja pasta aitoa, italialaista Rummoa. Vähän juustoa, kermaa ja uuniin.

Osta valmiina kaupasta tai katso meidän pekonipasta-ohje alta ja kokkaa itse!

Ainekset:

  • Ainekset

    Vesi, Valio® kerma (Suomi), Snellmanin Kunnon pekoni 19 % (porsaanliha (Suomi), suola, sokeri, silava, säilöntäaine (E250)), Rummo® pasta (EU) (durumvehnäjauho, vesi), Grana Padano juusto (maito (Italia), suola, juoksute, kananmunan lysotsyymi (E1105)), peruna-maissitärkkelys, rypsiöljy, persilja, jodioitu suola, mustapippuri.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g

    Energiaa 825 kJ / 197 kcal
    Rasvaa 11,0 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,7 g
    Hiilihydraattia 14,4 g
    - josta sokereita 1,5 g
    Ravintokuitua 0,6 g
    Proteiinia 9,5 g
    Suolaa 0,8 g
    Laktoosia <0,01 g

Pekonipasta-ohje keravalaisittain

Meidän pekonipastaan laitetaan Snellmanin Kunnon pekonia, Rummo pastaa, Grana Padano juustoa ja tietysti kunnon loraus kermaa. Melko yksinkertaista mutta todella hyvää.

Nappaa kaupan hyllyltä tai tee itse tällä reseptillä.

Pekonipasta lautasella

Ainekset (4 syöjälle):

350 g Snellmanin kunnon pekonia
500 g Rummo pastaa (penne)
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl vettä
2 dl Valion kuohukermaa
2 rkl raastettua Grana Padano juustoa
Mustapippuria ja suolaa

Ohje:

  1. Paloittele pekoni ja paista pannulla rapeaksi. Siivilöi rasva pois.
  2. Keitä pasta runsaassa vedessä lähes kypsäksi. Valuta keitinvesi pois.
  3. Sekoita pekoni pastan joukkoon, lisää vähän maissitärkkelystä ja noin dl keitinvettä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää juustoraaste ja kerma ja sekoita.
  4. Kumoa massa uunivuokaan ja paista pekonipastaa uunissa 175 °C noin 20 minuuttia.

Oletko jo maistanut näitä?