
Lohikiusaus
Lohikiusaus on maistuva arkiherkku. Me pistetään siihen suomalaista kirjolohta. Sen lisäksi siinä on Valio® kermaa ja kotimaista perunaa sekä ripaus mausteita, ei muuta.
Osta valmiina kaupasta tai katso meidän lohikiusaus-ohje alta ja kokkaa itse!
Näin me tehdään Lohikiusaus
Lohikiusauksen tärkeimmät raaka-aineet on peruna ja lohi. Siksi me on oltu niiden kanssa tarkkana. Kiusaukseen valitaan aina siihen parhaiten sopiva kotimainen peruna. Lohi on suomalaista kirjolohta. Kerma on tietysti Valion.
Kiusausta varten pitää olla perunat ja sipulit pilkottuna. Lohet on fileoitu ja leikattu reilun kokoisiksi suikaleiksi.
Sen jälkeen me sekoitetaan perunat, sipulit, lohisuikaleet ja mausteet keskenään. Laitetaan mukaan vielä tuoretta tilliä ja reilusti Valio® kermaa. Sen jälkeen kiusaus paistetaan uunissa kypsäksi.
Ainekset:
-
Ainekset
Peruna (Suomi), Valio® kerma (Suomi), kirjolohi 17 % (Suomi), sipuli, jodioitu suola, tilli, maissitärkkelys, valkopippuri. Tuote saattaa sisältää ruotoja.
-
Ravintosisältö
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa 624 kJ / 149 kcal
Rasvaa 9,2 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,9 g
Hiilihydraattia 11,5 g
- josta sokereita 0,8 g
Ravintokuitua 1,3 g
Proteiinia 4,6 g
Suolaa 0,9 g
Laktoosia <0,01 g
Lohikiusaus-ohje keravalaisittain
Lohikiusaus on monen perheen lempiarkiruoka. Meillä se syntyy kotimaisesta perunasta, reilusta määrästä suomalaista kirjolohta ja lorauksesta kermaa. Eikä meidän lohikiusaus-ohjeessa mitään sen kummempia salaisuuksia olekaan, siksi me voidaan laittaa se tänne näkyville. Tekemiseen menee kotioloissa reilu tunti, mutta samaa ruokaa löytyy valmiina kaupan hyllystä, kun ei itse ehdi.

Ainekset (4 syöjälle):
- 1 ½ kg kuorittuja perunoita
- 2 sipulia
- 400 g puhdistettua kotimaista kirjolohta
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 2 tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 3–4 dl kuohukermaa
Ohje:
- Leikkaa perunat puolen cm:n paksuisiksi suikaleiksi ja keitä runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes suikaleet kypsyvät hiukan. Kaada keitinvesi pois.
- Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa kirjolohi suikaleiksi. Sekoita molemmat perunoiden joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Lisää lopuksi maissitärkkelys. Kumoa massa uunivuokaan ja lisää kuohukerma.
- Paista 175 °C uunissa noin 45 minuuttia.
Asiakkaan suusta:

”Hyvää työtä teette. Meillä on jääkaapissa kotona lähes aina lohikiusaustanne”
-Make, Sodankylä
”Kiitos pelastit taas minut kun söin lohikiusausta”
-Kaija