Lohikiusaus

Lohikiusaus

700 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon

Lohikiusaus on maistuva arkiherkku. Me pistetään siihen tietysti suomalaista kirjolohta. Sen lisäksi siinä on Valio® kermaa ja kotimaista perunaa sekä ripaus mausteita, ei muuta.

Osta valmiina kaupasta tai katso meidän lohikiusaus-ohje alta ja kokkaa itse!

Näin me tehdään Lohikiusaus

Lohikiusauksen tärkeimmät raaka-aineet on peruna ja lohi. Siksi me on oltu niiden kanssa tarkkana. Kiusaukseen valitaan aina siihen parhaiten sopiva kotimainen peruna. Lohi on suomalaista kirjolohta. Kerma on tietysti Valion.  

Kiusauksen teko alkaa perunoiden ja sipulin pilkkomisella. Lohet fileoidaan ja leikataan reilun kokoisiksi suikaleiksi.

Sen jälkeen me sekoitetaan perunat, sipulit, lohisuikaleet ja mausteet keskenään. Laitetaan mukaan vielä tuoretta tilliä ja reilusti Valio® kermaa. Sen jälkeen kiusaus paistetaan uunissa kypsäksi.

Ainekset:

  • Ainekset

    Peruna (Suomi), Valio® kerma (Suomi), kirjolohi 17 % (Suomi), sipuli, jodioitu suola, tilli, maissitärkkelys, valkopippuri. Tuote saattaa sisältää ruotoja.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 624 kJ / 149 kcal
    Rasvaa 9,2 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,9 g
    Hiilihydraattia 11,5 g
    - josta sokereita 0,8 g
    Ravintokuitua 1,3 g
    Proteiinia 4,6 g
    Suolaa 0,9 g
    Laktoosia <0,01 g

Lohikiusaus-ohje keravalaisittain

Lohikiusaus on monen perheen lempiarkiruoka. Meillä se syntyy kotimaisesta perunasta, reilusta määrästä suomalaista kirjolohta ja lorauksesta kermaa. Eikä meidän lohikiusaus-ohjeessa mitään sen kummempia salaisuuksia olekaan, siksi me voidaan laittaa se tänne näkyville. Tekemiseen menee kotioloissa reilu tunti, mutta samaa ruokaa löytyy valmiina kaupan hyllystä, kun ei itse ehdi.

Lohikiusaus

Ainekset (4 syöjälle):

1 ½ kg kuorittuja perunoita
2 sipulia
400 g puhdistettua kotimaista kirjolohta
2 rkl hienonnettua tilliä
2 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 rkl maissitärkkelystä
3–4 dl kuohukermaa

Ohje:

  1. Leikkaa perunat puolen cm:n paksuisiksi suikaleiksi ja keitä runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes suikaleet kypsyvät hiukan. Kaada keitinvesi pois.
  2. Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa kirjolohi suikaleiksi. Sekoita molemmat perunoiden joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.
  3. Lisää lopuksi maissitärkkelys. Kumoa massa uunivuokaan ja lisää kuohukerma.
  4. Paista 175 °C uunissa noin 45 minuuttia.

Oletko jo maistanut näitä?