
Lihapullat
Lihapullat me valmistetaan perinteisellä reseptillä Snellmanin suomalaisesta naudan ja sian jauhelihasta, kermasta sekä tuoreesta sipulista. Kannattaa muuten lämmittää nämä pannulla, sillon ne vasta on.
Ainekset:
-
Ainekset
Snellmanin naudan- ja sianliha 87 % (Suomi), sipuli, korppujauho (vehnäjauho, suola, hiiva), vesi, kananmuna, kerma (Suomi), suola, mausteet (musta-, mauste- ja valkopippuri), rypsiöljy.
-
Ravintosisältö
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa 1041 kJ / 248 kcal
Rasvaa 16,8 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 7,2 g
Hiilihydraattia 6,1 g
- josta sokereita 0,9 g
Ravintokuitua 0,6 g
Proteiinia 17,2 g
Suolaa 1,1 g
Laktoosia <0,01g
Lihapullat – resepti keravalaisittain
Lihapullat tehdään lihasta, se on meillä ollut niin kuin periaate. Ja meillä se tarkoittaa kotimaista Snellmanin naudan ja sian jauhelihaa. Pullat tehdään ihan samalla tavalla kuin kotonakin, eli pyöritellään pulliksi ja paistetaan. Ja kun mitään sen kummempaa ei asiaan sisälly, me voidaan laittaa meidän lihapullien reseptikin tuohon näkyville. Voit tehdä itse tai säästää aikaa ja ostaa ihan niitä samoja lihapullia valmiina kaupasta.

Ainekset (4 syöjälle):
- 400 g Snellmanin kunnon naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
- 400 g Snellmanin kunnon maatiaispossun jauhelihaa
- 1 dl vettä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 1–2 kananmunaa
- Suolaa, hienonnettua mauste-, musta- ja valkopippuria
- Rypsiöljyä tai voita paistamiseen
Ohje:
- Sekoita korppujauhot, vesi ja kerma.
- Lisää joukkoon kananmunat ja mausteet.
- Sekoita jauhelihat massan sekaan ja muotoile pyöryköiksi.
- Ruskista lihapullat paistinpannulla ja kypsennä loppuun 200 °C uunissa.
Asiakkaan suusta:

”Ainoat valmislihapullat, jotka maistuu aidoilta kotona tehdyiltä pullilta! Omnomnom”
– Tanja, Kankanpää