Lihapullat

Lihapullat

300 g, Laktoositon, Voimakassuolainen

Lihapullat me valmistetaan perinteisellä reseptillä Snellmanin suomalaisesta naudan ja sian jauhelihasta, kermasta sekä tuoreesta sipulista. Kannattaa muuten lämmittää nämä pannulla, sillon ne vasta on.

Ainekset:

  • Ainekset

    Snellmanin naudan- ja sianliha 87 % (Suomi), sipuli, korppujauho (vehnäjauho, suola, hiiva), vesi, kananmuna, kerma (Suomi), suola, mausteet (musta-, mauste- ja valkopippuri), rypsiöljy.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 1041 kJ / 248 kcal
    Rasvaa 16,8 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 7,2 g
    Hiilihydraattia 6,1 g
    - josta sokereita 0,9 g
    Proteiinia 17,2 g
    Suolaa 1,1 g

    Laktoosia <0,01g

Lihapullat keravalaisittain

Lihapullat tehdään lihasta, se on meillä ollut niin kuin periaate. Ja meillä se tarkoittaa kotimaista Snellmanin naudan ja sian jauhelihaa. Pullat tehdään ihan samalla tavalla kuin kotonakin, eli pyöritellään pulliksi ja paistetaan. Ja kun mitään sen kummempaa ei asiaan sisälly, me voidaan laittaa meidän reseptikin tuohon näkyville. Voit tehdä itse tai säästää aikaa ja ostaa ihan niitä samoja lihapullia valmiina kaupasta.

Ainekset (4 syöjälle):

400 g Snellmanin kunnon naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
400 g Snellmanin kunnon maatiaispossun jauhelihaa
1 dl vettä
1 dl korppujauhoja
1 dl kuohukermaa
1–2 kananmunaa
Suolaa, hienonnettua mauste-, musta- ja valkopippuria
Rypsiöljyä tai voita paistamiseen

Ohje:

1. Sekoita korppujauhot, vesi ja kerma.

2. Lisää joukkoon kananmunat ja mausteet.

3. Sekoita jauhelihat massan sekaan ja muotoile pyöryköiksi.

4. Ruskista pyörykät paistinpannulla ja kypsennä loppuun 200 °C uunissa.

Oletko jo maistanut näitä?