Lihamakaronilaatikko

Lihamakaronilaatikko

700 g, Laktoositon

Meidän versio suomalaisten yhdestä lempiruuasta lihamakaronilaatikosta valmistetaan Snellmanin suomalaisesta jauhelihasta, makaronista sekä Valio® voista ja maidosta.

Vinkki: leikkaa viipale ja ja paista voissa pannulla. Helppoa ja hyvää!

Näin me tehdään Lihamakaronilaatikko

Meidän mielestä ei ole ollenkaan sama, mistä aineksista ruokaa tehdään. Meillä lihan pitää tulla Snellmanilta ja voin pitää olla Valion®. Myös makaronit ja sipulit on suomalaisia.

Ensin me pilkotaan sipulit. Sitten me paistetaan ne pannulla Valio® voissa Snellmanin naudan jauhelihan kanssa. Lopuksi lisätään suolaa ja pippuria. Makaroneja keitetään kattilassa hetki, ei liian kypsiksi.

Sen jälkeen me sekoitetaan jauhelihaseos ja makaronit keskenään ja laitetaan vuokaan. Päälle kaadetaan kotimaisista munista ja Valio® maidosta tehty munamaito. Sitten vain paistetaan uunissa kypsäksi. Kuulostaako tutulta?

Lihamakaronilaatikon ainekset:

  • Ainekset

    Valio® maito (Suomi), Snellmanin naudanliha 16 % (Suomi), pasta (EU) (vehnäjauho, durumvehnäjauho), vesi, kananmuna (Suomi), sipuli, Valio® voi (Suomi), jodioitu suola, maustepippuri, mustapippuri.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 600 kJ / 143 kcal
    Rasvaa 6,8 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 3,1 g
    Hiilihydraattia 12,8 g
    - josta sokereita 0,4 g
    Proteiinia 7,3 g
    Suolaa 1,1 g

    <Laktoosia 0,1 g

Lihamakronilaatikko keravalaisittain

Makaronilaatikko taitaa olla melkein jokaisen muksun lemppari. Sen tekeminen ei ole vaikeaa, mutta ottaa vähän aikaa. Meillä makaronilaatikkoon laitetaan suomalaista Snellmanin jauhelihaa, makaronia tietysti ja reilusti kermaa. Ihan niitä samoja aineksia kuin kotona. Laitettiin meidän resepti tuohon alle. Ja ihan sitä samaa laatikkoa saa sitten valmiina kaupasta.

Ainekset (4 syöjälle):

400 g Snellmanin naudan jauhelihaa
1–2 sipulia
2–3 rkl Valio voita
Suolaa
Musta- ja maustepippuria
400 g makaronia
3 kananmunaa
6 dl täysmaitoa

Ohje:

1. Hienonna sipulit ja paista ne jauhelihan kanssa pienessä määrässä voita. Mausta suolalla sekä mauste- ja mustapippurilla.

2. Keitä makaroneja 4–5 minuuttia runsaassa vedessä. Siivilöi keitinvesi pois ja sekoita makaronit jauhelihan joukkoon. Kaada massa uunivuokaan.

3. Sekoita munamaito ja lisää vuokaan, sekoita vähän ja paista 180 °C uunissa noin 45 minuuttia. Tarkista, että munamaito on hyytynyt kunnolla.

4. Annan lämmön tasaantua uunin jälkilämmössä vajaan puolen tunnin ajan ennen tarjoilua.

Oletko jo maistanut näitä?