
Lihakeitto
Tässä lihakeitto, jossa on kunnon sattumia. Sitä varten haudutettiin Snellmanin kotimaista naudanlihaa ja tuoreita vihanneksia pitkään. Tämä olisi nyt valmis syötäväksi, ilman keittämiseen tuhrautuvaa aikaa ja vaivaa. Lihakeiton reseptin löydät alta.
Ainekset:
-
Ainekset
Peruna, vesi, lihaliemi (vesi, naudan luut, naudanliha, sipuli, mausteet (mustapippuri, maustepippuri, laakerinlehti), suola), Snellmanin naudanliha 16 % (Suomi), tuoreet vihannekset (porkkana, sipuli, palsternakka, lanttu), jodioitu suola, persilja, lipstikka, maustepippuri, mustapippuri, sellerinsiemen, laakerinlehti.
-
Ravintosisältö
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa 199 kJ / 47 kcal
Rasvaa 0,7 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
Hiilihydraattia 5,5 g
- josta sokereita 0,3 g
Ravintokuitua 0,8 g
Proteiinia 4,6 g
Suolaa 0,8 g
Laktoosia 0,0 g
Lihakeitto-ohje keravalaisittain
Hyvän lihakeiton tunnistaa siitä, että liha on pehmeää ja mureaa. Siksi sitä pitää keittää kolmekin tuntia. Sillä tavalla me tehdään meidän lihakeitto. Siihen tulee Snellmanin kotimaista naudanlihaa, suomalaista perunaa ja tuoreita kasviksia. Tässä on meidän resepti, jos haluat kokeilla lihakeittoa keravalaisittain. Ja jos joskus ei ole aikaa itse alusta loppuun tehdä, niin koukkaa kylmähyllystä valmiit keitot mukaan. Uskalletaan luvata, että maistuu molemmilla tavoilla.

Ainekset (4 syöjälle):
- 600 g puhdistettua naudan rintaa tai lapaa
- 2 l vettä
- 5 kpl maustepippuria
- 1–2 laakerinlehteä
- ½ rkl kuivattua lipstikkaa
- ¼ tl jauhettua sellerin siementä
- ¼ tl suolaa
- 600 g perunoita
- 100 g porkkanaa
- Pala lanttua
- Pala palsternakkaa
- 1 pieni sipuli
- 2,5 dl vettä
- 3 dl lihalientä (aitoa, luista keitettyä)
- 1–2 rkl hienonnettua persiljaa
Ohje:
- Laita liha veden ja mausteiden kanssa kattilaan ja keitä 2–3 tuntia, kunnes liha on pehmeää (lisää vettä
tarvittaessa). - Siivilöi keitinliemi talteen ja paloittele liha.
- Pilko juurekset ja laita kattilaan, lisää keitinliemi ja lihaliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juurekset on melkein kypsiä.
- Lisää lihat, kypsennä vielä hetki ja mausta suolalla maun mukaan.
- Lisää hienonnettu persilja ennen tarjoilua.