Lihakeitto

Lihakeitto

350 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon, Lihaliemi, Maidoton

Murea ja haudutettu lihakeitto löytyy uuden pakkauslinjaston ansiosta uudesta purkista. Samalla myös uusimme lihakeiton reseptin. Keitämme keiton omaan Pietarsaaressa tehtyyn lihaliemeen ja sen kyllä maistaa. Liha on mureaa Snellmanin naudanlihaa ja kaverina kotimaiset juurekset. Reseptin löydät alta.

Ainekset:

  • Ainekset

    Peruna, lihaliemi (vesi, naudan luut, naudanliha, sipuli, mausteet (mustapippuri, maustepippuri, laakerinlehti), suola), Snellmanin naudanliha 14 % (Suomi), vesi, tuoreet vihannekset (porkkana, sipuli, palsternakka, lanttu), jodioitu suola, persilja, lipstikka, maustepippuri, mustapippuri, sellerinsiemen, laakerinlehti.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 235 kJ / 56 kcal
    Rasvaa 0,9 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,3 g
    Hiilihydraattia 5,9 g
    - josta sokereita 0,4 g
    Ravintokuitua 0,9 g
    Proteiinia 5,9 g
    Suolaa 1,0 g
    Laktoosia 0,0 g

Lihakeitto-ohje keravalaisittain

Hyvän lihakeiton tunnistaa siitä, että liha on pehmeää ja mureaa. Siksi sitä pitää keittää kolmekin tuntia. Sillä tavalla me tehdään meidän lihakeitto. Siihen tulee Snellmanin kotimaista naudanlihaa, suomalaista perunaa, tuoreita kasviksia ja itse keittämämme lihaliemi. Tässä on meidän resepti, jos haluat kokeilla lihakeittoa keravalaisittain. Ja jos joskus ei ole aikaa itse alusta loppuun tehdä, niin koukkaa kylmähyllystä valmiit keitot mukaan. Uskalletaan luvata, että maistuu molemmilla tavoilla.

Ainekset (4 syöjälle):

600 g puhdistettua naudan rintaa tai lapaa
2 l vettä
5 kpl maustepippuria
1–2 laakerinlehteä
½ rkl kuivattua lipstikkaa
¼ tl jauhettua sellerin siementä
¼ tl suolaa
600 g perunoita
100 g porkkanaa
Pala lanttua
Pala palsternakkaa
1 pieni sipuli
2,5 dl vettä
3 dl lihalientä (aitoa, luista keitettyä)
1–2 rkl hienonnettua persiljaa

Ohje:

  1. Laita liha veden ja mausteiden kanssa kattilaan ja keitä 2–3 tuntia, kunnes liha on pehmeää (lisää vettä
    tarvittaessa).
  2. Siivilöi keitinliemi talteen ja paloittele liha.
  3. Pilko juurekset ja laita kattilaan, lisää keitinliemi ja lihaliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juurekset on melkein kypsiä.
  4. Lisää lihat, kypsennä vielä hetki ja mausta suolalla maun mukaan.
  5. Lisää hienonnettu persilja ennen tarjoilua.

Oletko jo maistanut näitä?