Lihakaalilaatikko

Lihakaalilaatikko

700 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon, Maidoton

Lihakaalilaatikko on kotoisa perinteinen arkiruoka, jossa maistuu Snellmanin suomalainen naudan- ja porsaanliha. On siinä myös reippaasti kasviksia: kotimaista kaalia, porkkanaa ja sipulia. Kaalilaatikko on kruunattu siirapilla, joka tuo siihen juuri oikean makeuden. Maista vaikka.

Näin me tehdään Lihakaalilaatikko

Meidän Lihakaalilaatikko-ohje on meistä aika hyvä. Eikä mitään taikatemppuja tarvita.

Meille on tärkeää, millaisista aineksista me tätä meidän ruokaa tehdään. Kaalilaatikkoon me on valittu tuoreita kasviksia: kotimaista kaalia, porkkanaa ja sipulia. Sikanautajauheliha tulee tietysti Snellmanilta.

Ihan ensin pilkotaan kasvikset ja sipuli. Sitten me kypsennetään isossa kattilassa jauhelihaa sipulin ja mausteiden kanssa. Siihen lisätään vettä, riisiä ja kaali- ja porkkanasuikaleita. Sekoitetaan ja keitetään kypsäksi. Siinä vierähtää hetki.

Sitten me sekoitetaan joukkoon vielä vähän siirappia makua antamaan. Ja ei muuta kuin lihakaalilaatikko uuniin paistumaan.

Ainekset:

  • Ainekset

    Valkokaali 42 % (Suomi), vesi, Snellmanin naudan- ja sianliha 17 % (Suomi), sipuli, riisi, siirappi, porkkana, jodioitu suola, mausteet (paprika, kirveli, meirami, sipuli, porkkana, lipstikka, mustapippuri), sokeri, rypsiöljy.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 392 kJ / 94 kcal
    Rasvaa 3,8 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,4 g
    Hiilihydraattia 10,4 g
    - josta sokereita 1,7 g
    Ravintokuitua 1,2 g
    Proteiinia 4,3 g
    Suolaa 0,9 g
    Laktoosia 0,0 g

Oletko jo maistanut näitä?