
Lihakaalilaatikko
Lihakaalilaatikko on kotoisa perinteinen arkiruoka, jossa maistuu Snellmanin suomalainen naudanliha. On siinä myös reippaasti kotimaisia kasviksia: kaalia, porkkanaa ja sipulia. Kaalilaatikko on kruunattu siirapilla, joka tuo siihen juuri oikean makeuden. Maista vaikka.
Näin me tehdään Lihakaalilaatikko
Meidän Lihakaalilaatikko-ohje on meistä aika hyvä. Eikä mitään taikatemppuja tarvita.
Meille on tärkeää, millaisista aineksista me tätä meidän ruokaa tehdään. Kaalilaatikkoon me on valittu tuoreita kasviksia Suomesta: kaalia, porkkanaa ja sipulia. Sikanautajauheliha tulee tietysti Snellmanilta.
Ihan ensin pilkotaan kasvikset ja sipuli. Sitten me kypsennetään isossa kattilassa jauhelihaa sipulin ja mausteiden kanssa. Siihen lisätään vettä, riisiä ja kaali- ja porkkanasuikaleita. Sekoitetaan ja keitetään kypsäksi. Siinä vierähtää hetki.
Sitten me sekoitetaan joukkoon vielä vähän siirappia makua antamaan. Ja ei muuta kuin lihakaalilaatikko uuniin paistumaan.
Ainekset:
-
Ainekset
Valkokaali 48 % (Suomi), vesi, Snellmanin naudan- ja sianliha 20 % (Suomi), sipuli, riisi, siirappi, porkkana, jodioitu suola, mausteet (paprika, kirveli, meirami, sipuli, porkkana, lipstikka, mustapippuri), sokeri, rypsiöljy.
-
Ravintosisältö
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa 392 kJ / 94 kcal
Rasvaa 3,8 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,4 g
Hiilihydraattia 10,4 g
- josta sokereita 1,7 g
Ravintokuitua 1,2 g
Proteiinia 4,3 g
Suolaa 0,9 g
Laktoosia 0,0 g