Lasagne Bolognese

Lasagne Bolognese

600 g, Kananmunaton, Laktoositon

Meidän herkullisessa lasagnessa on Snellmanin suomalaista naudan- ja sianlihaa, Valio® maitoa ja voita sekä tuoreita kasviksia.

Näin me tehdään Lasagne Bolognese

Me on valittu meidän lasagneen niin hyvät raaka-aineet kuin mahdollista. Naudanjauheliha ja porsaankylki on kotimaisia, ja ne tulee meille Snellmanilta. Kasvikset me hankitaan tuoreina Suomesta. Voi ja maito on Valion. Pasta on parasta Italiassa, siksi me tuodaan se sieltä.

Bolognesen valmistus kestää meillä tunnin ja kolme varttia. Jauheliha käytetään ensin pannulla, ja sitten se hautuu tomaattikastikkeessa porsaankyljen, tuoreiden porkkanoiden, sipulien ja sellerien kanssa kaikessa rauhassa. Lopuksi lisätään yrttejä.

Bechamel- eli valkokastike tehdään erikseen toisessa kattilassa. Siihen me käytetään Valio® voita ja maitoa. Kastike maustetaan muskottipähkinällä ja valkopippurilla.

Lopuksi lasagne kootaan. Rasiaan laitetaan vuorotellen bolognesea, lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Ja sitten se on uunia vaille valmista.

Ainekset:

  • Ainekset

    Valio® maito (Suomi), Snellmanin naudanliha 18 % (Suomi), pasta (EU) (durumvehnäjauho), tomaattimurska, tuoreet kasvikset (sipuli, porkkana, juuriselleri, varsiselleri), tomaattisose, Snellmanin siankylki 7 % (Suomi), lihaliemi (naudan lihaisat luut (Suomi), vesi, naudanliha (Suomi), porkkana, sipuli, palsternakka, suola, persilja, timjami, mustapippuri, laakerinlehti), vehnäjauho, Valio® voi (Suomi), oliiviöljy, jodioitu suola, valkosipuli, mausteet (mm. paprika, oregano, valkopippuri, muskotti).

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 824 kJ / 197 kcal
    Rasvaa 11,9 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 5,3 g
    Hiilihydraattia 13,6 g
    - josta sokereita 0,7 g
    Proteiinia 8,4 g
    Suolaa 1,1 g

    <Laktoosia 0,01 g

Lasagne Bolognese keravalaisittain

Lasagne Bolognese on sitten hyvää. Ainut siinä on, että sen tekemiseen hurahtaa helposti parikin tuntia, kun kunnolla tekee. Meillä pelkästään bolognesekastiketta haudutetaan tunti ja kolme varttia. Eikä siihen mitään ihmeellistä tule, ihan samoja aineksia kuin kotona laitettaisiin. Sopii katsoa vaikka tuosta reseptistä. Helpommalla selviää, kun ostaa valmiina kaupasta. Ihan samaa se sielläkin on.

Ainekset (4 syöjälle):

Bolognesekastike:
200 g Snellmanin kunnon naudan jauhelihaa (10 %)
200 g Kunnon maatiaispossun jauhelihaa
2 rkl oliiviöljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
Pala mukulaselleriä
Pala varsiselleriä
½ dl tomaattipyreetä
2 dl tomaattimurskaa
1 dl lihalientä (aitoa, luista keitettyä)
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
1 rkl kuivattua oreganoa
1 laakerinlehti
1 rkl hienonnettua timjamia
Béchamel-kastike:
70 g Valio® voita
70–80 g vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 tl suolaa
¼ tl jauhettua valkopippuria
¼ tl jauhettua muskottipähkinää

Ohje:

Bolognesekastike:

1. Kuori ja hienonna sipulit.

2. Kuori ja raasta porkkana ja sellerit karkeaksi raasteeksi.

3. Kuullota vihannekset ja sipulit pehmeiksi öljyssä.

4. Lisää jauheliha ja ruskista.

5. Lisää tomaattimurska, tomaattipyree ja lihaliemi.

6. Mausta kastike mausteilla ja yrteillä.

7. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin tunnin.

Béchamel-kastike:

1. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi.

2. Lisää maitoa vähitellen, koko ajan sekoittaen.

3. Anna kastikkeen kiehahtaa ja kypsennä noin viisi minuuttia.

4. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.

Lasagnen kokoaminen:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Levitä uunivuokaan kerroksittain jauhelihakastiketta, béchamel-kastiketta ja lasagnelevyjä. Päällimmäiseksi tulee béchamel-kastike.

3. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

4. Paista 45–50 minuuttia uunissa.

Oletko jo maistanut näitä?