Kinkkukiusaus

Kinkkukiusaus

700 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon

Kinkkukiusaus on ollut yksi suosituimmista ruuistamme jo vuosia, eikä syyttä. Tässä klassikossa on runsaasti Snellmanin aitoa kinkkua ja hyvää makua!

Näin me tehdään kinkkukiusaus

Meillä kiusauksen teko alkaa siitä, kun mietitään, mistä saadaan parhaat mahdolliset raaka-aineet. Ensin valitaan kiusaukseen sopivin ja parhaimman makuinen peruna. Me on löydetty niitä Jepualta, Leifin pellosta. Kinkkusuikaleet tulee meille Snellmanilta.

Ensin me pilkotaan perunat ja sipulit. Niiden sekaan lisätään reilulla kädellä kinkkua. Meidän mielestä sen pitää näkyä ja maistua siinä kiusauksessa.

Lopuksi me maustetaan kiusaus ja lorautetaan Valio® kermaa päälle. Sitten vain sekoitetaan ja paistetaan uunissa kypsäksi.

Ainekset:

  • Ainekset

    Peruna (Suomi), Valio® kerma (Suomi), Snellmanin kinkku 14 % (kinkku (Suomi), vesi, suola, sokeri, mausteet (musta- ja valkopippuri, korianteri, sipuli), aromit (musta- ja viherpippuri, lipstikka, korianteri, savuaromi), säilöntäaine (natriumnitriitti)), sipuli, jodioitu suola, maissitärkkelys, valkopippuri.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 541 kJ / 129 kcal
    Rasvaa 6,7 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 3,5 g
    Hiilihydraattia 12,4 g
    - josta sokereita 0,9 g
    Proteiinia 4,4 g
    Suolaa 0,9 g

    Laktoosia <0,01 g

Kinkkukiusaus keravalaisittain

Kinkkukiusaus on sellainen kiusaus, että sitä on vaikea vastustaa. Eikä edes tarvitse. Meidän versiossa on suomalaista perunaa, reilusti Snellmanin kinkkua ja tietysti kunnon loraus kermaa. Kotona kinkkukiusauksen tekoon menee pilkkomisineen ja paistamisineen sellaiset pari tuntia. Senkin ajan säästää, kun hakee sitä samaa kiusausta valmiina kaupasta.

Ainekset (4 syöjälle):

1 ½ kg kuorittuja perunoita
2 sipulia
300 g Snellmanin palvikinkkua tai maalaiskinkkua
1 ¼ tl suolaa
¼ tl jauhettua valkopippuria
1 rkl maissitärkkelystä
3–4 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Leikkaa perunat puolen cm:n paksuisiksi suikaleiksi ja keitä runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes suikaleet kypsyvät hiukan. Kaada keitinvesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipulit, leikkaa kinkku suikaleiksi ja sekoita molemmat perunoiden joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Lisää lopuksi maissitärkkelys. Kumoa massa uunivuokaan ja lisää kuohukerma.

4. Paista 175 °C uunissa noin 45 minuuttia.

Oletko jo maistanut näitä?