
Janssonin kiusaus
Tässä se olisi, pikkusuolainen klassikkoherkku. Janssonin kiusaus syntyy meillä kotimaisesta perunasta, sipulista sekä reilusta määrästä anjovista ja Valio® kermaa.
Janssonin kiusaus -ohje muuten löytyy tästä alta koko komeudessaan. Niin että sen voi kokata itse tai sitten ostaa saman herkun lämmittämistä vaille valmiina kaupan hyllystä.
Näin me tehdään Janssonin kiusaus
Ihan ensin me valitaan just siihen kiusaukseen sopivin suomalainen peruna. Sitten pilkotut perunat ja kuutioidut sipulit sekoitetaan keskenään.
Sen jälkeen laitetaan kiusaukseen reilusti anjovista, niin ettei sattumat jää sattuman varaan. Mukaan kaadetaan vielä anjoviksen lientä makua antamaan. Ja vielä tuoretta tilliä.
Lopuksi me lorautetaan päälle reilusti Valio® kermaa ja sekoitetaan. Sitten vain Janssonin kiusaus uuniin paistumaan.
Ainekset:
-
Ainekset
Peruna (Suomi), Valio® kerma (Suomi), maustesilli 13 % (silli (Norja), vesi, sokeri, mausteet, suola), sipuli, maissitärkkelys, tilli.
-
Ravintosisältö
Ravintosisältö keskimäärin /100 g:
Energiaa 591 kJ / 141 kcal
Rasvaa 7,3 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 3,9 g
Hiilihydraattia 14,9 g
- josta sokereita 2,6 g
Ravintokuitua 1,1 g
Proteiinia 3,5 g
Suolaa 0,7 g
Laktoosia <0,01 g
Janssonin kiusaus -resepti keravalaisittain
Janssonin kiusaus on monen perheen lempiarkiruoka. Meillä se syntyy kotimaisesta perunasta, sipulista, reilusta määrästä anjovista, tuoreesta tillistä ja reilusta lorauksesta Valio® kermaa. Eikä meidän Janssonin kiusaus -reseptissä mitään sen kummempia salaisuuksia olekaan, siksi me voidaan laittaa se tänne näkyville. Tekemiseen menee kotioloissa reilu tunti, mutta samaa ruokaa löytyy valmiina kaupan hyllystä, kun ei itse ehdi.

Ainekset (4 syöjälle):
- 1 ½ kg kuorittuja perunoita
- 2 sipulia
- 2 prk (a`124g) anjovisfileitä + liemi
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl maissitärkkelystä
- 3–4 dl kuohukermaa
Ohje:
- Leikkaa perunat puolen cm:n paksuisiksi suikaleiksi ja keitä runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes suikaleet kypsyvät hiukan. Kaada keitinvesi pois.
- Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita sipulit ja anjovisfileet perunasuikaleiden joukkoon. Älä kaada anjovislientä pois.
- Lisää lopuksi tilli ja maissitärkkelys. Kumoa massa uunivuokaa ja sekoita kuohukerman joukkoon anjovisliemi ja kaada vuokaan.
- Paista 175 °C uunissa noin 45 minuuttia.