
Broilerpata-ateria
Kotimaista broilerin rintafilettä lempeän tomaattisessa kastikkeessa, haudutettu itse keitettyyn kanaliemeen. Lisäkkeenä herkullista kaura-riisi-porkkanaseosta.
Uutuus kaupoissa 1.2.2021 alkaen!
Ainekset:
-
Ainekset
Broileri-tomaattipata 170 g: Broilerinliha 34 % (Suomi), kanaliemi (vesi, luullinen broilerinliha, palsternakka, sipuli, mausteet (mustapippuri, maustepippuri, laakerinlehti), suola), pikkusipuli, Valio® kerma (Suomi), vesi, sipuli, Valio® voi (Suomi), tomaattipyre, maissitärkkelys, sokeri, jodioitu suola, valkoviiniuute, basilika, valkosipuli, rakuuna, mustapippuri. Kaura-porkkanariisi 130 g: Vesi, riisi, porkkana, gluteeniton kaura, jodioitu suola. Tuote saattaa sisältää luuta.
-
Ravintosisältö
Ravintosisältö keskimäärin /100 g
Energiaa 524 kJ / 125 kcal
Rasvaa 4,5 g
- josta tyydyttyneitä rasvahappoja 2,4 g
Hiilihydraattia 13,3 g
- josta sokereita 2,0 g
Ravintokuitua 1,8 g
Proteiinia 7,2 g
Suolaa 0,9 g
Laktoosia <0,01 g
Broileripata – ohje keravalaisittain
Herkullinen broilerpata tehdään meillä kotimaisesta broilerinfileestä, ja lempeän tomaattinen kastike haudutetaan itse keitettyyn kanaliemeen. Sekaan me laitetaan pikkusipuleita ja lisukkeeksi kaura-riisi-porkkanaseosta. Kaikkia kotikokkeja varten löytyy ohjeemme alla.

Ainekset (4 syöjälle):
- 50 g voita
- yksi keskikoinen sipuli
- yksi valkosipulinkynsi
- 200 g pikkusipuleita
- 500 g broilerin fileesuikaletta
- 30 g tomaattipyrettä
- 3 dl aitoa luista keitettyä kanalientä
- 1 dl vettä
- 1 dl valkoviiniä
- 2 rkl maissitärkkelystä
- 1-2 rkl sokeria
- 2 tl jodioitua suolaa
- ¼ tl mustapippurijauhetta
- 2 dl kuohukermaa
- Tuoretta rakuunaa
- Tuoretta basilikaa
Ohje:
- Freesaa voissa hienonnetut sipuli, valkosipuli ja kokonaiset pikkusipulit.
- Lisää broilerin fileesuikaleet ja anna kypsyä.
- Lisää tomaattipyre, kanaliemi, vesi, valkoviini, maissitärkkelys, sokeri, suola ja mustapippuri, sekoita hyvin, kiehauta ja anna hautua 10 min.
- Lisää kerma ja kuumenna.
- Lisää lopuksi hienonnettua rakuunaa ja basilikaa.
Kaura-porkkanariisi
7 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl pitkää riisiä
1 dl kaurasuurimoita (gluteeniton)
200 g porkkanaa
- Kuori porkkanat ja leikkaa 3-5 mm kuutioiksi.
- Keitä riisit ja kaurasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan, lisää porkkanakuutiot 10 min. ennen kuin riisi-kauraseos on valmis.
Asiakkaan suusta:

Kyllä nyt on pieni Keravalainen taas ylittänyt itsensä! Ostin tuollaisen Broilerpata-aterian. Mutta hei nyt jotain rotia tähän makuasiaan – en meinannut raaskia syödä loppuun kun oli niiiiiin hyvää! Meinasi ruokatuntikin jo loppua… Emmuuten osais varmaan ittekkään tehdä näin hyvää!
-Siru, Tampere