13 lokakuun, 2017

Nyhtökaura-pasta, mainio hyvän rasvan lähde

Tuotiin syksyllä kauppoihin maistuva, Gold&Green Foods:n kanssa yhteistyössä tehty Nyhtökaura-pasta. Se sopii vegaaneille, mutta on myös rasvan laatunsa puolesta monelle muullekin ruokailijalle sopiva ateriavaihtoehto.

Gold&Green kertoo Nyhtökauran™ olevan kasvipohjainen, kuitu- ja mineraalipitoinen tuote, jonka valmistuksessa ei käytetä lisäaineita tai eläinpohjaisia raaka-aineita. Nyhtökaura™ ei ole kuitenkaan pelkkää kauraa vaan siinä on myös härkäpapua ja keltahernettä. Sen ansiosta Nyhtökaura™ ja meidän siitä laittama pasta-ateria tarjoaa syöjälleen hyviä rasvoja. On siinä myös runsaasti proteiinia, kaikkia välttämättömiä aminohappoja, kuituja sekä rautaa.
(Luehan lisää Nyhtökaurasta™ tästä.)

Sydänliitto suosittelee, että 2/3 nautitusta kokonaisrasvasta olisi hyvä olla tyydyttymätöntä eli sitä pehmeää rasvaa. Meitä kehotellaan usein korvaamaan kovat rasvat niillä pehmeillä rasvavaihtoehdoilla, koska ne auttaa ehkäisemään muun muassa sydän- ja verisuonitauteja. Ja on niiden todettu auttavan myös insuliiniherkkyyteen sekä estävän matala-asteisen tulehduksen syntyä. Näillä on sitten taas yhteys moneen krooniseen kansantautiin. Pehmeät rasvat on toki myös hyvä vitamiinien ja välttämättömien rasvahappojen lähde. Kokkikartanon Nyhtökaura-pastassa käytetyssä kaurakermassa on myös runsaasti rypsiöljyä, jonka rasvahappokoostumus on aika ihanteellinen.

Kauran ja siinä olevan liukenevan kuidun, eli beetaglukaanin, on todettu vähentävän kolesterolin imeytymistä elimistöön. Liukenemattoman kuidunhan me tiedetään parantavan vatsan hyvinvointia ja tasaavan verensokeria. Yhdessä meidän 250 gramman Nyhtökaura-pasta-annoksessa onkin noin 24 g kauraa. Se on aika reilu kulhollinen kaurapuuroa se. On se meidän pasta-annos myös aika proteiinipitoinen. Yhdessä meidän Nyhtökaura-pasta-annoksessa on proteiinia 18,8 g – siksi se pitää hyvin nälkää.

 

Samanlaiset postaukset