kokkikartanon valmisruokia
21 toukokuun, 2019

 Laatu syntyy intohimosta parempaan valmisruokaan

Kokkikartanolla on elintarvikealan toimijana vastuu varmistaa, että ruoan laatu ja koostumus on lainsäädännön mukainen. Tämän lisäksi Kokkikartanolla tehdään paljon asioita vapaaehtoisesti laadun eteen. Ruokien koostumus ja maku ovat työntekijöille suuria ylpeyden aiheita – ja kaikki ovat sitoutuneita tekemään omaa työtään raaka-aineiltaan ja maultaan paremman valmisruoan eteen. Kokkikartanon perusarvoihin kuuluu taata ihmisille oikeus parempaan valmisruokaan.

Yksi esimerkki vapaaehtoisesta tekemisestä on laadun tasaisuuden varmistamiseksi päivittäin tehtävä ruokien aistinvarainen arviointi. Sitä tehdään aamuisin Kokkikartanon työpaikkaruokalassa aamupuuron syönnin ohessa oman henkilöstön voimin.
– Tuotteiden maistaminen auttaa vaalimaan parasta laatua, päätuotekehittäjä Matti Tyrvänen kertoo.

Tällä kertaa hän itse kiinnittää huomiota siihen, että täyteläisen lohikeiton koostumus on ehkä hieman liiankin täyteläistä.
– Tätä täytyy hienosäätää, hän toteaa.

Kokkikartanon henkilöstöruokala aukaisee ovensa klo 06:00 joka arkipäivä.
Henkilöstöruokalan työntekijät Anni ja Hilppa ovat kattaneet pitkälle pöydälle 11 eri sorttia maisteltavaa edellisen päivän valmistuseristä.

Klo 09:00 – 09:15 välillä kaikki työntekijät saavat maistaa ruokia ja kertoa mielipiteensä tuotannon työnjohtajalle. Tuotantotyöntekijä Helina nostaa karjalanpaistia tottuneesti pahvilautaselle.
–  Tämä on suosikkini, hän toteaa ja kelpuuttaa samalla laadun.

 

 

Samanlaiset postaukset