Raaka-aineet

Hyvät raaka-aineet on meillä Kokkikartanolla kaiken A ja O. Hyvistä aineksista tulee hyvää ruokaa, niin simppeliä se on. Me käytetään täällä samoja raaka-aineita, joita meillä on kotonakin. Ne kun on hyviksi ja luotettaviksi todettu. Ja tietenkin suomalaista aina kun mahdollista.

 

Peruna

Meidän ruuissa käytetään suomalaista perunaa.

Naudan­liha

Kaikki meidän käyttämä naudanliha on suomalaista ja tulee kotimaisilta lihanjalostajilta. Kiusausten, pastojen ja lihapullien liha tulee meille Snellmanilta.

Porsaan­liha

Kaikki meidän ruokien porsaanliha on suomalaista, ja tulee meille Snellmanilta. Annosaterioissa liha on Snellmanin ulkofileetä, muissa ruuissa Snellmanin oikeaa kinkkua.

Maito

Me käytetään meidän ruuissa suomalaisesta lehmästä lypsettyä Valio® laktoositonta täysmaitoa.

Voi

Meillä käytetään laktoositonta voita ja se tulee meille Valiolta. Voita me käytetään keittoihin, kastikkeisiin ja esimerkiksi sipulin kuullottamiseen.

Kerma

Me käytetään kiusauksissa, pastoissa, keitoissa ja muissa ruuissa laktoositonta Valio® 35% kuohukermaa.

Juusto

Me käytetään meidän ruuissa kotimaista juustoraastesekoitusta, vuohenjuustoa, fetaa, Grana Padanoa sekä Valio AURA® ja Valio Koskenlaskija® -juustoa.

Kirjolohi

Lohikiusaukseen me käytetään suomalaista kirjolohta.

Lohi

Lohi tulee meille Norjasta, anjovis Ruotsista. Lohikiusauksen kala on suomalaista kirjolohta.

Broileri

Käytämme ruoissamme ainoastaan suomalaista broilerinlihaa.

Kanan­muna

Syyskuun 2019 alusta asti käytämme vain vapaasti kasvaneiden kanojen kananmunia. Munat tulevat meille suomalaisista Laitilan lattiakanaloista, joissa kanat saavat liikkua vapaasti.

Pasta

Makaronit, lasagnelevyt ja muut pasta-ainekset tulee meille Suomesta, Belgiasta ja Italiasta, pastan kotimaasta.

Riisi

Meillä käytetään Risellan riisiä.

Porkkana

Meidän ruokiin porkkana tulee pääosin Suomesta.