Raaka-aineemme

Hyvät raaka-aineet ovat meillä Kokkikartanolla koko ruoanlaiton perusta. Juuri oikea maku ja rakenne valmiseen ruokaan taataan laadukkailla raaka-aineilla ja niiden oikeaoppisella käsittelyllä valmistusprosessissa. Me käytämme samoja raaka-aineita, mitä löytyy kotoakin. Valmistajatkin ovat jopa samoja, sillä ne me olemme hyviksi ja luotettaviksi todenneet. Ja tietenkin suomalaista aina, kun se vain suinkin on mahdollista.

 

Peruna

Peruna on olennainen osa Kokkikartanon ruoanvalmistusta. Meillä on kaksi suomalaista perunantoimittajaa: yhdeltä saamme suikaleet ja kokonaiset perunat, toiselta viipaleet sekä kuutiot. Näin saamme kuhunkin käyttötarkoitukseen laadukkaimman perunan.

Lue miten peruna kasvaa Sandåsin perunatilalla.

 

Pasta

Erilaiset pastavuoat ovat kiusausten ohella Kokkikartanon suosikkiruokia. Makaronit, lasagnelevyt ja muut pasta-ainekset tulevat meille Suomesta ja Italiasta, pastan kotimaasta.

 

Kerma

Käytämme kiusauksissa, pastoissa, keitoissa ja muissa ruoissa kermana laktoositonta Valio 35% kuohukermaa®. 

 

Voi

Voin Kokkikartanolle toimittaa Valio. Voita käytämme keittoihin, kastikkeisiin sekä esimerkiksi sipulin kuullottamiseen.

 

Maito

Maitoa sisältävissä ruoissa käytämme ainoastaan Valio HYLA® -täysmaitoa. Maitoa löytyy esimerkiksi pastoista ja muusiruoista.

 

Juusto

Juustotoimittajia Kokkikartanolla on neljä, joista yksi on Valio. Ruoasta riippuen käytämme Edam-kermajuustosekoitusta, vuohenjuustoa, fetaa, Grana Padanoa sekä Valio AURA® -ja Valio Koskenlaskija® -juustoa.

 

Naudanliha

Kaikki käyttämämme naudanjauheliha on suomalaista alkuperää kotimaisilta lihanjalostajilta. Kiusauksiin, pastaruokiin sekä jauhelihapihveihin ja -pulliin liha tulee Snellmanilta.

 

Porsaanliha

Kaikki porsaanlihamme on suomalaista. Annosaterioissa liha on Snellmanin ulkofileetä, muissa ruoissa käytämme Snellmanin oikeaa kinkkua.

 

Lohi

Keitoissa, pastoissa, kiusauksissa ja muissa lohiruoissamme käyttämämme kala tulee meille Norjasta.

 

Broileri

Kokkikartanon käyttämä broilerinliha tulee Suomesta. Tällä hetkellä siis keittojemme, kiusaustemme, pastojemme sekä yhden hengen annosaterioidemme broileri on kotimaista.
 

Näitäkin tarvitsemme tehdessämme ruokaa

Hyvät raaka-aineet ja luonnollinen valmistusmenetelmä ovat tärkeitä asoita meille. Osa aineksista saattaa olla monelle vieraita.

 

Muunnettu maissitärkkelys

Tärkkelys parantaa tuotteen rakennetta. Esimerkiksi keitot kestävät paremmin lämmittämistä, kun niihin lisätään tärkkelystä. Maissitärkkelys on nimensä mukaisesti peräisin maissista ja käytämme sitä keitoissamme.

 

Muunnettu tapiokatärkkelys

Tapiokatärkkelystä valmistetaan Maniokki-kasvin juurimukuloista. Se antaa elintarvikkeelle kiiltoa, toimii hyvänä saostajana ja kestää muun muassa pakastusta paremmin kuin maissitärkkelys. Marinoinnin aikana tärkkelys sitoo tuotteeseen vettä, joka haihtuu lihasta kypsennyksessä.

 

Maltodekstriini

Maltodekstriini on pilkottua tärkkelystä, jota käytetään yleisesti esimerkiksi urheilijoiden suosimissa palautusjuomissa. Se on maultaan neutraalia ja sitä käytetään parantamaan elintarvikkeen, esimerkiksi kinkun, koostumusta.

 

Dekstroosi

Dekstroosi on yksi glukoosin eli tuttavallisemmin yksi rypälesokerin muodoista. Dekstroosi tuo elintarvikkeeseen väriä kypsennyksen aikana.