Kysy ja kerro

Maistuiko ruoka vai jäikö joku asia kaihertamaan mieltä? Kerro meille ilosi ja surusi, jotta voimme oppia ja kehittyä. Katso myös löytyykö mieltäsi askarruttava asia usein kysyttyjen kysymysten joukosta.
 

 • Voit soittaa Kokkikartanon kuluttajapalveluun numeron 029-0067 800 (ppm) kautta arkisin klo 14 – 16 välisenä aikana.

 • Sähköpostilla kuluttajapalvelumme tavoittaa osoitteesta: kuluttajapalvelu(at)kokkikartano.fi

 • Voit myös jättää meille palautetta lomakkeella, jolloin vastaamme sinulle sähköpostitse, mikäli vain jätät meille sähköpostiosoitteesi.

Tästä voit jättää terveisiä ja palautetta Kokkikartanolle »

Tästä voit jättää viallista tuotetta koskevaa palautetta »

 • Mikäli haluat lähettää meille palautetta postitse, tee se osoitteella:

Snellmanin Kokkikartano Oy
Kuluttajapalvelu 
Jäspilänkatu 27 
04250 KERAVA

 • Kuinka kauan tuotteet säilyvät avattuina?
  Vastaus:

  Tuotteidemme pakkauksissa ilmoitetut säilyvyysajat ovat määritetty avaamattomalle tuotteelle. Elintarvikkeen säilyvyyteen vaikuttavat monet eri tekijät, kuten kylmäketjun katkeamattomuus, jääkaapin lämpötila sekä puhtaat ottovälineet. Lisäksi tuotteessa käytetyt raaka-aineet vaikuttavat säilyvyyteen sillä esimerkiksi kalaruoat ovat herkempiä pilaantumaan kun liha- tai kasvisruoat. Monen tekijän yhteisvaikutuksen takia on vaikeaa arvioida kunkin tuotteen säilyvyyttä avattuna kotijääkaapissa.

 • Mikä on tuotteiden valmistus- ja pakkausmaa?
  Vastaus:

  Kaikki Kokkikartanon tuotteet valmistetaan ja pakataan Suomessa. Kiusaukset, pastat, keitot ja puurot valmistetaan ja pakataan Keravalla. 350 gramman annosateriat, jauhelihatuotteet ja välipalatuotteet valmistetaan Pietarsaaressa.

 • Onko raaka-aineena käytetyt maitotuotteet pastöroituja?
  Vastaus:

  Kyllä ovat. Käytämme tuotteissamme Valio® maitoa, kermaa, voita ja Koskenlaskija sulatejuustoa.

 • Mistä Kokkikartanon tuotteita saa?
  Vastaus:

  Tuotteemme ovat kattavasti saatavilla elintarvikeliikkeistä kautta maan. Mikäli tuotteitamme ei ole saatavilla, kannattaa kääntyä kauppiaan puoleen ja pyytää haluamiaan tuotteita valikoimiin.

  Suullisen palautteen lisäksi kirjallisen version voi jättää K-kauppiaille kauppojen omilla kotisivuilla verkossa. S-ryhmässä kirjallinen palaute menee Foodie-verkkosivun kautta. Etsi oma lähikauppasi Foodiesta ja toivo haluamaasi Kokkikartanon tuotetta hyllyyn.

 • Kuinka raaka-aineiden alkuperämaat huomioidaan pakkausmerkinnöissä?
  Vastaus:

  22.11.2011 julkaistiin Euroopan parlamentin ja neuvoston asetus (EU) N:o 1169/2011 eli niin sanottu kuluttajainformaatioasetus. Sen yhtenä osana on elintarvikkeen pääraaka-aineen alkuperämaan ilmoittamisvelvollisuus ja Suomessa Evira tulee antamaan tarkempia ohjeistuksia muun muassa pääraaka-aineen määritelmää koskien. Kuluttajainformaatioasetuksen siirtymäaika alkuperämaan osalta päättyi marraskuussa 2014.

 • Mistä tuotteiden pääraaka-aineet ovat peräisin?
  Vastaus:

  Muun muassa kiusauksissa, pastoissa sekä jauhelihapullissa ja -pihveissä käyttämämme jauheliha on 100 % suomalaista naudan- ja sianjauhelihaa. Samoin kiusauksissa ja pastoissa oleva kinkku on suomalaista Snellmanin valmistamaa oikeaa kinkkua, ei kinkkuvalmistetta.

  Tuotteissamme käytetään Valio® maitoa, kermaa ja voita, jotka ovat peräisin Suomesta. Samoin muun muassa pastoissa ja kiusauksissa käytetty juusto on kotimaista.

  Lohen ja anjoviksen alkuperämaa on Norja. Tuotteissamme käytettävä broileri on suomalaista. Pasta on tehty EU-alueelta peräisin olevista jauhoista ja valmistettu Suomessa tai Italiassa. Käyttämämme peruna ja kaali ovat Suomesta. Kokkikartanon pyrkimyksenä on valmistaa tuotteet parhaista mahdollisista raaka-aineista ja kartoitamme mahdollisuuksia kaikilta osin suomalaisiin raaka-aineisiin.

 • Onko mahdollista vaihtaa keittokulhojen metallikansi muoviseen materiaaliin? Metallikansi pitää poistaa ennen lämmitystä ja työpaikkojen mikrot eivät aina ole puhtaimmasta päästä.
  Vastaus:

  Vanhat mikrot voivat vahingoittua metallisen pakkausmateriaalin aiheuttamasta takaisinsäteilystä. Kuitenkin vuoden 1987 jälkeen valmistetut mikroaaltouunit on suojattu niin, että metalliastioita voi käyttää mikroissa. Kahta metalliesinettä ei kuitenkaan saa laittaa mikroon yhtä aikaa, koska niiden koskettaminen voi aiheuttaa valokaaren ja tulipalon riskin. Metalli ei saa myöskään koskettaa uunin sisäseinää mahdollisen ylikuumenemisen takia.

  Kokkikartanon keiton voi lämmittää mikrossa raottamalla alumiinikantta. Alumiinikansi ei läpäise mikroaaltoja, joten lämmitysaika voi olla normaalia pidempi.

 • Kuinka Kokkikartanon tuotteiden pakkaukset voi kierrättää?
  Vastaus:

  Alumiiniset pakkausmateriaalit, kuten alumiinivuoat ja keittojen alumiinikannet kierrätetään metallinkeräykseen. Keittojen ja annosaterioiden pahviholkit lajitellaan kartonkikeräykseen ja muoviastiat energiajätteeseen. Samoin mikroaterioiden ja välipalojen muovikääreet menevät energiajätteeseen.