Täyteläinen pinaattikeitto

Täyteläinen pinaattikeitto

300 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Kasvisruoka, Vähälaktoosinen

Keittoperheen kestosuosikki, jossa on luonnollisesti paljon pinaattia ja Valio® kermaa. Kokeile keittoa myös kalan kastikkeena.

Näin me tehdään täyteläinen pinaattikeitto

Pinaattikeiton pinaatit me ostetaan Belgiasta ja Ranskasta. Kokeilemalla me on todettu, että sieltä tuleva pinaatti sopii meidän keittoon parhaiten. Keittoon tarvitaan pinaatin lisäksi voita, maitoa ja kermaa. Ne tulee meille tietysti Valiolta.

Ensin me sekoitetaan vettä ja mausteita kattilassa. Sitten lisätään Valio® voi ja maito sekä pinaatti. Keitetään hissukseen ja ajan kanssa. Sen jälkeen lisätään vielä reipas loraus Valio® kermaa ja kuumennetaan.

Ainekset:

  • Ainekset

    Valio® maito (Suomi), vesi, Valio® kerma (Suomi), pinaatti 12 % (Belgia, Ranska), maissitärkkelys, jodioitu suola, Valio® voi (Suomi), sokeri.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 419 kJ / 100 kcal
    Rasvaa 7,5 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,1 g
    Hiilihydraattia 5,8 g
    - josta sokereita 0,8 g
    Proteiinia 2,1 g
    Suolaa 0,8 g

    Laktoosia 0,2 g

Täyteläinen pinaattikeitto keravalaisittain

Hyvän pinaattikeiton tunnistaa siitä, ettei se ole lirua. Sen takia meidän keittoon laitetaan reilusti kermaa. Tuossa alla on resepti, josta näkee, miten me täällä Keravalla pinaattikeitto tehdään. Sitä voi tehdä itse kotonakin, mutta helpommalla pääsee, kun hakee valmiina kaupasta. Keitto on just tuota samaa, mutta säästät aikaa ja vaivaa.

Ainekset (4 syöjälle):

2 rkl Valio® voita
200 g pakastepinaattia
1 l Valio® maitoa
2 dl Valio® kermaa
2–3 rkl maissitärkkelystä
1 tl suolaa

Ohje:

1. Laita kattilaan voi, pinaatti ja maito. Kuumenna niin kauan, että pinaatti on sulanut.

2. Lisää kerma ja kuumenna.

3. Suurusta keitto sopivan paksuiseksi maissitärkkelyksellä, joka on sekoitettu pieneen määrään vettä.

4. Mausta suolalla.
Tarjoa keitto keitetyn kananmunan kanssa.

Oletko jo maistanut näitä?