Naudanlihapata-ateria

Naudanlihapata-ateria

350 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon

Tähän ruokaisaan naudanlihapataan me laitettiin riisipedin päälle pitkään haudutettua Snellmanin naudanlihaa, punaviinikastiketta, oikein voissa paistettuja pikkusipuleita ja porkkanaa.

Ainekset:

  • Ainekset

    Naudanlihakastike 165 g: Snellmanin naudanliha 38 % (Suomi), punaviinikastike (vesi, naudan luut, punaviini, fariinisokeri, modifioitu maissitärkkelys, punaviinietikka, tomaattipyre, sipuli, rypsiöljy, porkkana, karamellisoitu sokeri, valkosipuli, suola, palsternakka, lipstikka, timjami, sienijauhe), vesi, pikkusipuli, lihaliemi (vesi, naudan luut, naudan liha, porkkana, sipuli, palsternakka, suola, persilja, timjami, mustapippuri, laakerinlehti), tuore sipuli, tomaattisose, maissitärkkelys, Valio® voi (Suomi), jodioitu suola, soijakastike (vesi, soijaproteiinihydrolysaatti, suola), valkosipuli, lipstikka, sokeri, mustapippuri, maustepippuri, sellerinsiemen, laakerinlehti. Keitetty riisi 165 g: Vesi, riisi, rypsiöljy, jodioitu suola. Porkkana 20 g.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 486 kJ / 116 kcal
    Rasvaa 3,3 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 1,3 g
    Hiilihydraattia 13,5 g
    - josta sokereita 1,6 g
    Proteiinia 7,8 g
    Suolaa 0,9 g

    Laktoosia <0,01 g

Naudanlihapata keravalaisittain

Meidän naudanlihapadan reseptiä meiltä on kyselty paljon. No, nyt se on tuossa alla. Siitä näkee, mistä aineksista ja kuinka me sitä tehdään. Aika simppeliä, mutta tekeminen ottaa helposti parikin tuntia, että lihat ehtii kunnolla hautua. Sen takia naudanlihapata ei ole hätäisen ihmisen ruokaa. Paitsi tietysti, jos ostaa sitä valmiina kaupasta.

Ainekset (4 syöjälle):

800 g Snellmanin naudan palapaistikuutioita
Voita ja rypsiöljyä
1–2 sipulia hienonnettuna
200 g pikkusipuleita
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3 dl lihalientä
1 dl punaviiniä
2 rkl soijakastiketta
Vettä
½ dl tomaattipyreetä
1 rkl maissitärkkelystä
½ tl mustapippurirouhetta
2 tl suolaa

Ohje:

1. Ruskista lihakuutiot paistinpannulla voin ja öljyn kanssa kauniin ruskeiksi.

2. Lisää sipulit ja valkosipulit ja jatka paistamista 5-10 minuuttia.

3. Lisää lihaliemi, punaviini ja soijakastike ja hauduta lihoja noin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Lisää välillä vettä, jotta lihakuutiot kypsyvät tasaisesti liemessä.

4. Lisää tomaattipyree ja mausteet ja jatka haudutusta vielä 10–15 minuuttia.

5. Sekoita maissitärkkelys pieneen vesitilkkaan ja sekoita kastikkeen joukkoon, anna suurustua muutaman minuutin ajan.
Tarjoa esim. keitetyn riisin ja porkkanoiden kera.

Oletko jo maistanut näitä?