Nakkikeitto

Nakkikeitto

400 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon, Maidoton

Kuunneltiin teitä ja tehtiin näistä meidän suosituista keitoista nyt selvästi reilun kokoisia yhden hengen keittoja. Tuttu nakkikeitto, jossa runsaasti Snellmanin Kunnon nakkimakkaran paloja sekä tuoreita kasviksia. Laitettiin reseptikin tuonne alle.

Ainekset:

  • Ainekset

    Lihaliemi (vesi, naudan luut, naudan liha, porkkana, sipuli, palsternakka, suola, persilja, timjami, mustapippuri, laakerinlehti), tuore peruna, Snellmanin Kunnon nakkimakkara 19 % (sianliha (Suomi), vesi, naudanliha (Suomi), suola, glukoosi (maissi), sokeri, mausteet (musta- ja valkopippuri), aromit (paprika, chili, korianteri, muskottipähkinä), säilöntäaine (natriumnitriitti)), vesi, tuoreet kasvikset (porkkana, sipuli, palsternakka), jodioitu suola, persilja.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 484 kJ / 116 kcal
    Rasvaa 6,7 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 2,8 g
    Hiilihydraattia 7,0 g
    - josta sokereita 2,2 g
    Proteiinia 6,5 g
    Suolaa 0,8 g

    Laktoosia 0,0 g

Nakkikeitto keravalaisittain

Nakkikeittohan nyt maistuu kaikille. Meilläkin on se ollut valikoimissa jo pitkään. Meidän keitossa on Snellmanin Kunnon nakkimakkaraa, suomalaista perunaa ja tuoreita kasviksia. Niistä se syntyy ihan niin kuin kotonakin. Makukin on ihan viimeisen päälle. Kokeile vaikka itse. Kiireen iskiessä on hyvä muistaa, että ihan sitä samaa soppaa saa valmiina kaupan kylmähyllystä.

Ainekset (4 syöjälle):

½ kg perunoita
200 g porkkanoita
Pala palsternakkaa
Pieni sipuli
2 dl vettä
4–5 dl lihalientä (aitoa, luista keitettyä)
¼ tl suolaa
1 paketti (350 g) Snellmanin kunnon nakkeja
1–2 rkl hienonnettua persiljaa

Ohje:

1.  Kuori perunat, porkkanat ja palsternakat ja leikkaa kuutioiksi.

2. Leikkaa sipulit vähän pienemmiksi kuutioiksi.

3. Yhdistä vesi, lihaliemi ja suola. Keitä juurekset liemessä kypsiksi.

4. Leikkaa nakit sopiviksi pätkiksi. Lisää nakit ja vähän persiljaa liemeen.

5. Kuumenna keitto kiehuvaksi.

Oletko jo maistanut näitä?