Lohikiusaus

Lohikiusaus

700 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon

Maistuvassa arkiherkussa käytämme suomalaista kirjolohta. Lohen lisäksi siinä on Valio® kermaa ja suomalaista perunaa sekä ripaus mausteita, ei muuta.

Näin me tehdään Lohikiusaus

Lohikiusauksen tärkeimmät raaka-aineet on peruna ja lohi. Siksi me on oltu niiden kanssa tarkkana. Kiusaukseen valitaan aina siihen parhaiten sopiva kotimainen peruna. Lohi on suomalaista kirjolohta. Kerma on tietysti Valion.  

Kiusauksen teko alkaa perunoiden ja sipulin pilkkomisella. Sitten me fileoidaan lohet ja leikataan ne reilun kokoisiksi kuutioiksi.

Sen jälkeen me sekoitetaan perunat, sipulit, lohikuutiot ja mausteet keskenään. Laitetaan mukaan vielä tuoretta tilliä ja reilusti Valio® kermaa. Sen jälkeen kiusaus paistetaan uunissa kypsäksi.

Ainekset:

  • Ainekset

    Peruna (Suomi), Valio® kerma (Suomi), kirjolohi 17 % (Suomi), sipuli, jodioitu suola, tilli, maissitärkkelys, valkopippuri. Tuote saattaa sisältää ruotoja.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 619 kJ / 148 kcal
    Rasvaa 9,1 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,3 g
    Hiilihydraattia 11,5 g
    - josta sokereita 0,8 g
    Proteiinia 4,6 g
    Suolaa 0,9 g

    Laktoosia <0,01 g

Lohikiusaus keravalaisittain

Lohikiusaus on monen perheen lempiarkiruoka. Meillä se syntyy kotimaisesta perunasta, reilusta määrästä suomalaista kirjolohta ja lorauksesta kermaa. Eikä meidän reseptissä mitään sen kummempia salaisuuksia olekaan, siksi me voidaan laittaa se tänne näkyville. Tekemiseen menee kotioloissa reilu tunti, mutta samaa ruokaa löytyy valmiina kaupan hyllystä, kun ei itse ehdi.

Ainekset (4 syöjälle):

1 ½ kg kuorittuja perunoita
2 sipulia
400 g puhdistettua kotimaista kirjolohta
2 rkl hienonnettua tilliä
2 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 rkl maissitärkkelystä
3–4 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Leikkaa perunat puolen cm:n paksuisiksi suikaleiksi ja keitä runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes suikaleet kypsyvät hiukan. Kaada keitinvesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja leikkaa kirjolohi suikaleiksi. Sekoita molemmat perunoiden joukkoon ja mausta suolalla ja valkopippurilla.

3. Lisää lopuksi maissitärkkelys. Kumoa massa uunivuokaa ja lisää kuohukerma.

4. Paista 175 °C uunissa noin 45 minuuttia.

Oletko jo maistanut näitä?