Lohikeitto

Lohikeitto

400 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon

Kuunneltiin teitä ja tehtiin näistä meidän suosituista keitoista nyt selvästi reilun kokoisia yhden hengen keittoja. Perinteinen lohikeitto valmistetaan Valio® kermasta ja norjalaisen lohen maukkaista paloista. Ei ole sattumaa, että lohi ja peruna ovat keitossa isoina paloina. Katso Lohikeiton resepti alta.

Näin me tehdään lohikeitto

Meidän mielestä hyvä keitto syntyy hyvistä raaka-aineista. Siksi lohikeittoon valitaan siihen parhaiten sopivat suomalaiset perunat. Lohi tulee meille Norjasta, ja siitä me käytetään vain ne mehevimmät palat.

Ensin me kuutioidaan perunat. Sitten pistetään lohet fileiksi ja kuutioidaan nekin. Sen jälkeen freesataan sipulit Valio® voissa. Lisätään kalaliemi ja perunakuutiot ja keitetään kypsiksi.

Sen jälkeen lisätään keittoon reilusti lohta ja keitetään vielä vähän lisää. Lopuksi laitetaan sekaan kunnon loraus Valio® kermaa ja mausteeksi tuoretta tilliä.

Ainekset:

  • Ainekset

    Tuore peruna, lohi 19 % (Norja), Valio® kerma (Suomi), vesi, kalaliemi (vesi, kalanruodot, sipuli, porkkana, purjosipuli, fenkoli, valkopippuri, laakerinlehti, timjami, suola), tuore sipuli, jodioitu suola, Valio® voi (Suomi), tilli. Tuote saattaa sisältää ruotoja.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 587 kJ / 140 kcal
    Rasvaa  9,8 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 4,4 g
    Hiilihydraattia 6,8 g
    - josta sokereita 0,7 g
    Proteiinia 5,9 g
    Suolaa 1,0 g

    Laktoosia <0,01 g

Lohikeitto keravalaisittain

Lohikeitto maistuu meille suomalaisille sekä torikahvilassa että valkoisten pöytäliinojen ääressä. Meidän versio lohikeitosta syntyy suomalaisista perunoista, norjalaisen lohen parhaista paloista ja Valio® Kermasta. Mitään salaisia ainesosia siinä ei ole. Ajateltiin laittaa meidän resepti tähän tyrkylle, että voit halutessasi kokeilla itse. Kotioloissa sen keittämiseen menee kätevältä kokilta noin tunti. Että sen verran säästät, jos ostat välillä sopat valmiina kaupasta.

Ainekset (4 syöjälle):

400 g lohifilettä
1 keskikokoinen sipuli
1 rkl voita
800 g perunoita
1,5 dl ruodoista keittyä kalalientä
2 dl vettä
2,5 dl kermaa
1–2 rkl hienonnettua tilliä

Ohje:

1. Poista lohen nahka ja leikkaa lohi kuutioiksi.

2. Kuori ja kuutioi perunat.

3. Kuori ja hienonna sipuli.

4. Kuullota perunoita ja sipulia voissa viitisen minuuttia.

5. Lisää vesi ja kalaliemi. Mausta suolalla ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes perunat on melkein kypsiä.

6. Lisää kerma ja lohi. Kypsennä vielä hetki.

7. Lisää hienonnettu tilli ennen tarjoilua.

Oletko jo maistanut näitä?