Lihakeitto

Lihakeitto

400 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon, Maidoton

Kuunneltiin teitä ja tehtiin näistä meidän suosituista keitoista nyt selvästi reilun kokoisia yhden hengen keittoja. Ja on ne myös saaneet uuden ilmeenkin. Tässä siis lihakeitto, jossa kunnon sattumia. Sitä varten haudutettiin Snellmanin kotimaista naudanlihaa ja tuoreita vihanneksia pitkään. Tämä olisi nyt valmis syötäväksi, ilman keittämiseen tuhrautuvaa aikaa ja vaivaa. Reseptin löydät tuolta alta.

Ainekset:

  • Ainekset

    Tuore peruna, vesi, lihaliemi (vesi, naudan luut, naudan liha, porkkana, sipuli, palsternakka, suola, persilja, timjami, mustapippuri, laakerinlehti), Snellmanin naudanliha 16 % (Suomi), tuoreet vihannekset (porkkana, sipuli, palsternakka, lanttu), jodioitu suola, persilja, lipstikka, maustepippuri, mustapippuri, sellerinsiemen, laakerinlehti.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 312 kJ / 75 kcal
    Rasvaa 1,9 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 0,8 g
    Hiilihydraattia 6,6 g
    - josta sokereita 1,4 g
    Proteiinia 7,6 g
    Suolaa 0,9 g

    Laktoosia 0,0 g

Lihakeitto keravalaisittain

Hyvän lihakeiton tunnistaa siitä, että liha on pehmeää ja mureaa. Siksi sitä pitää keittää kolmekin tuntia. Sillä tavalla me tehdään meidän lihakeitto. Siihen tulee Snellmanin kotimaista naudanlihaa, suomalaista perunaa ja tuoreita kasviksia. Tässä on meidän resepti, jos haluat kokeilla lihakeittoa keravalaisittain. Ja jos joskus ei ole aikaa itse alusta loppuun tehdä, niin koukkaa kylmähyllystä valmiit keitot mukaan. Uskalletaan luvata, että maistuu molemmilla tavoilla.

Ainekset (4 syöjälle):

600 g puhdistettua naudan rintaa tai lapaa
2 l vettä
5 kpl maustepippuria
1–2 laakerinlehteä
½ rkl kuivattua lipstikkaa
¼ tl jauhettua sellerin siementä
¼ tl suolaa
600 g perunoita
100 g porkkanaa
Pala lanttua
Pala palsternakkaa
1 pieni sipuli
2,5 dl vettä
3 dl lihalientä (aitoa, luista keitettyä)
1–2 rkl hienonnettua persiljaa

Ohje:

1. Laita liha veden ja mausteiden kanssa kattilaan ja keitä 2–3 tuntia, kunnes liha on pehmeää (lisää vettä
tarvittaessa).

2. Siivilöi keitinliemi talteen ja paloittele liha.

3. Pilko juurekset ja laita kattilaan, lisää keitinliemi ja lihaliemi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes juurekset on melkein kypsiä.

4. Lisää lihat, kypsennä vielä hetki ja mausta suolalla maun mukaan.

5. Lisää hienonnettu persilja ennen tarjoilua.

Oletko jo maistanut näitä?