Janssonin kiusaus

Janssonin kiusaus

700 g, Gluteeniton, Kananmunaton, Laktoositon

Tässä se olisi, pikkusuolainen klassikkoherkku.

Näin me tehdään Janssonin kiusaus

Ihan ensin me valitaan just siihen kiusaukseen sopivin suomalainen peruna. Sitten me pilkotaan ne ja kuutioidaan sipulit. Sekoitetaan keskenään.

Sen jälkeen laitetaan kiusaukseen reilusti anjovista, niin ettei sattumat jää sattuman varaan. Mukaan kaadetaan vielä anjoviksen lientä makua antamaan. Ja vielä tuoretta tilliä.

Lopuksi me lorautetaan päälle reilusti Valio® kermaa ja sekoitetaan. Sitten vain kiusaus uuniin paistumaan. 

Ainekset:

  • Ainekset

    Peruna (Suomi), Valio® kerma (Suomi), maustesilli 13 % (silli (Norja), vesi, sokeri, mausteet, suola), sipuli, maissitärkkelys, tilli.

  • Ravintosisältö

    Ravintosisältö keskimäärin /100 g:

    Energiaa 595 kJ / 142 kcal
    Rasvaa 7,4 g
    - josta tyydyttyneitä rasvahappoja 3,6 g
    Hiilihydraattia 15,0 g
    - josta sokereita 2,7 g
    Proteiinia 3,5 g
    Suolaa 0,7 g

    Laktoosia <0,01 g

Janssonin kiusaus keravalaisittain

Janssonin kiusaus on monen perheen lempiarkiruoka. Meillä se syntyy kotimaisesta perunasta, sipulista, reilusta määrästä anjovista, tuoreesta tillistä ja reilusta lorauksesta Valio® kermaa. Eikä meidän reseptissä mitään sen kummempia salaisuuksia olekaan, siksi me voidaan laittaa se tänne näkyville. Tekemiseen menee kotioloissa reilu tunti, mutta samaa ruokaa löytyy valmiina kaupan hyllystä, kun ei itse ehdi. 

Janssoninkiusaus

Ainekset (4 syöjälle):

1 ½ kg kuorittuja perunoita
2 sipulia
2 prk (a`124g) anjovisfileitä + liemi
2 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl maissitärkkelystä
3–4 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Leikkaa perunat puolen cm:n paksuisiksi suikaleiksi ja keitä runsaassa vedessä muutama minuutti, kunnes suikaleet kypsyvät hiukan. Kaada keitinvesi pois.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Sekoita sipulit ja anjovisfileet perunasuikaleiden joukkoon. Älä kaada anjovislientä pois.

3. Lisää lopuksi tilli ja maissitärkkelys. Kumoa massa uunivuokaa ja sekoita kuohukerman joukkoon anjovisliemi ja kaada vuokaan.

4. Paista 175 °C uunissa noin 45 minuuttia.

Oletko jo maistanut näitä?