28 huhtikuu, 2017

Kokkikartanon pinnoitetut alumiinivuoat

Me Kokkikartanolla pinnoitamme alumiinivuokamme elintarviketurvallisella lakalla, välttääksemme alumiinipinnan ja ruoan kosketuksesta mahdollisesti syntyvät kemialliset reaktiot.

Alumiinifolion haperoituminen tai reikien muodostuminen alumiinipinnalle on mahdollista esimerkiksi silloin, kun ruokaa säilytetään pidempiä aikoja alumiinifoliossa tai sillä peitetyssä astiassa. Lopputuotteena alumiinivuoan pinnalle muodostuu niin kutsuttua alumiinisuolaa. Alumiinisuola ei ole haitallista ruoan syöjälle, mutta voi välittää ei toivottua makua tai väriä tuotteeseen. Tästä syystä me Kokkikartanolla käytämme lakattuja rasioita, joissa elintarviketurvallinen lakka toimii eristeenä ruoan ja rasian välillä estäen mahdollisuuden reaktiolle.

Samanlaiset postaukset